Культура

У Житомирі збираються запровадити стипендії мера для талановитих учнів музшкіл та художньої школи

12 March 2018, 10:46

У травні 2018 року вихованці 5 комунальних музичних шкіл та художньої школи Житомира можуть отримати стипендії міського голови.

Порядок призначення стипендій Житомирського міського голови обдарованим та перспективним вихованцям шкіл естетичного виховання міста Житомира збирається затвердити Житомирський виконком: проект відповідного рішення опублікували на сайті мерії 6 березня.

Згідно з додатком, стипендії виплачуються одноразово за підсумками року у травні місяцііз розрахунку 20 стипендій у розмірі 3000 грн кожна і розподіляються відповідно до контингенту учнів шкіл, а саме: КПСМНЗ музична школа №1 ім. Бориса Лятошинського – 5 стипендій, КПСМНЗ музична школа №2 імені Святослава Ріхтера – 4 стипендії, КПСМНЗ музична школа №3 – 3 стипендії, КПСМНЗ музична школа №4 – 3 стипендії, КПСМНЗ музична школа №5- 3 стипендії, КПСМНЗ Художня школа – 2 стипендії.

Обов’язковою умовою для призначення стипендій Житомирського міського голови є професійна майстерність вихованців, що підтверджується здобуттям учнями в своїй віковій групі Гран-прі, І-ІІІ місця на Міжнародних, Всеукраїнських, регіональних, обласних конкурсах; систематична концертна, просвітницька та виставкова діяльність в місті.

Результати враховуються в період з 1 травня попереднього року по 30 квітня поточного року включно, стипендії призначаються розпорядженням Житомирського міського голови.

Заступник начальника управління культури Житомирської міськради Наталія Марчук прокоментувала Житомир.info, що стипендії талановитим юним музикантам і художникам виплачуватимуться вперше, якщо цей проект рішення підтримає виконком.

Нагадаємо, розмір стипендій міського голови для обдарованих житомирських студентів збираються збільшити вдвічі.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року стипендіями міського голови нагородили нагородили 50 найкращих учнів та вихованців навчальних та позашкільних закладів Житомира, з них 30 лауреатів та переможців міських, обласних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів, змагань та 20 вихованців школи хореографічного мистецтва «Сонечко».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія Сухомлин музична школа  
Матеріали по темі