Влада

Кабмін дозволив Державній судовій адміністрації обміняти будівлі в райцентрі Житомирської області

12 March 2018, 11:55

Уряд погодив передачу будівель в смт Брусилів Житомирської області шляхом обміну між суб’єктами права державної та комунальної власності.

Відповідне розпорядження прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 28 лютого.

«Погодитися з пропозицією Державної судової адміністрації та Брусилівської районної ради (Житомирська область) щодо передачі у смт Брусилів будівлі по вул. Лермонтова, 3 (реєстраційний номер 1133013018209), що розміщена на земельній ділянці площею0,0251 гектара, у спільну власність територіальних громад Брусилівського району шляхом обміну на будівлю по вул. Лермонтова 41/6 (реєстраційний номер 42757518209), що розміщена на земельній ділянці площею 0,3 гектара, яка передається у державну власність з віднесенням її до сфери управління Державної судової адміністрації», - йдеться у документі.

На Урядовому порталі зазначається, що обмін дозволить покращити умови функціонування Брусилівського районного суду.

Брусилівський районний суд зараз знаходиться у приміщенні за адресою: смт.Брусилів, вул. Лермонтова, 41/6. В червні 2015 року відбулося урочисте відкриття нового приміщення райсуду.

«Начальник територіального управління ДСА України в Житомирській області Василь Морей інформував присутніх про те, що попереднє приміщення суду перебувало в аварійному стані і відновленню не підлягало, його площа становила тільки 150 квадратних метрів. Тому, було прийнято рішення передати під установу приміщення колишнього хірургічного корпусу районної лікарні площею понад 650 квадратних метрів. Під час реконструкції будівлі було повністю замінено дах, встановлено енергозберігаючі вікна, автономну систему газового опалення, замінено систему водопостачання та водовідведення, переплановано та відремонтовано всі кабінети під потреби установи, відремонтовано фасад та впорядковано прилеглу територію. У результаті в новому приміщенні є дві зали засідань для слухань по цивільних та кримінальних справах, серверна, кімнати для прокурора та адвокатів і для ознайомлення з матеріалами справ для громадян, дві камери для утримання підсудних та вестибюль з контрольно-пропускним пунктом, приміщення для чергового підрозділу охорони та конвою, кабінети для трьох суддів. Зали судових засідань обладнані відеоконференцзв'язком, а робочі місця працівників суду забезпечені новими меблями, комп'ютерною технікою та іншими засобами, які необхідні для здійснення правосуддя», - писав у 2015 році портал «Судова влада України».


Як повідомляв Житомир.info, Державна судова адміністрація в Житомирській області за півтора роки віддала двом пов’язаним ФОПам майже 11 млн за ремонти судів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ будівля суд Брусилів ДСА  
Матеріали по темі