Влада

Житель Житомирської області погасив 12-тисячний борг по аліментам, коли зрозумів, що не зможе виїхати за кордон

13 March 2018, 16:49

Житель Житомирської області погасив борг по аліментам, у розмірі більше 12 тисяч гривень, після обмеження права керувати автомобілем та виїжджати за кордон.

Про це 13 березня повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«За неповний рік житель Романівського району заборгував своїй малолітній дитині понад 12 тисяч гривень аліментів. Вважав, що так триватиме і надалі. Однак не врахував того, що з новим законом «Чужих дітей не буває», який встановлює жорсткі санкції для злісних неплатників аліментів, жарти кепські. Тож схаменувся боржник уже тоді, коли державний виконавець Романівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області виніс постанови про обмеження його у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Цього виявилося досить, аби горе-батько за короткий строк погасив борг з аліментів у повному обсязі. Тож деяким батькам варто пам’ятати, що колишні дружини бувають, а діти – ні!», - наголосили в управлінні юстиції.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня у Хорошівському районі Житомирської області мобільна група за участю начальника головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександра Грабара «вибивала» аліменти з боржників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: управління юстиції аліменти борг  
Матеріали по темі