Влада

Юстиція показала, як у Житомирській області працює мобільна група з ліквідації заборгованості по аліментах

12 March 2018, 14:33

У Хорошівському районі Житомирської області мобільна група за участю начальника головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександра Грабара «вибивала» аліменти з боржників.

Про це 5 березня повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Реалізація на Житомирщині нового закону #ЧужихДітейНеБуває набирає обертів. Як показує практика, на злісних неплатників аліментів ефективно впливають засоби впливу, які застосовують до них державні виконавці під час спеціальних рейдів. Так, у суботу, 3 березня, з метою проведення виконавчих дій щодо звернення стягнення на майно боржника мобільна група з ліквідації аліментної заборгованості працювала у Хорошівському районі. До її складу увійшли начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар, працівники Управління державної виконавчої служби - старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень Микола Корнєєв, головний спеціаліст відділу організації та контролю за виконанням рішень Людмила Самченко, начальник Хорошівського районного відділу державної виконавчої служби Олена Левковська та старший державний виконавець цього ж відділу Євгеній Шамрай», - інформує прес-служба ГУ.

Всього протягом дня мобільна група побувала у помешканнях 12-ти злісних неплатників аліментів. Державні виконавці склали постанови опису майна боржників, а також протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, які скеровано до Хорошівського районного суду для прийняття рішення про призначення боржникам суспільно корисних робіт, оплата за які йтиме на погашення боргу власним дітям.

«Зараз у Хорошівському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції на виконанні перебуває 723 виконавчих провадження про стягнення заборгованості з виплати аліментів. Найбільша сума заборгованості складає понад 57 тисяч гривень», - інформує управління юстиції.

Нагадаємо, 2 березня 2018 управління юстиції повідомило про роботу трьох мобільних груп з ліквідації аліментної заборгованості, які працюють у найбільш проблемних районах Житомирської області. Перша така мобільна група виїздила 27 лютого в Любарський район, з 1 березня ще одна працювала в Житомирі, 3 березня виконавці приїздили в Хорошівський район.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2017 року житель Пулинського району погасив майже 12 тис. грн заборгованостіз аліментів після того, як співробітники виконавчої служби наклали арешт на його транспортний засіб. В лютому 2018 батько двох дітей з Бердичева погасив 27 тис. грн боргу з аліментів, щоб не втратити право керувати авто і їздити за кордон. За перші три тижні дії нового закону з боржників по аліментах в Житомирській області стягнули майже мівмільйона гривень.

Житомир.info

Усі фото - прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник юстиція  
Матеріали по темі