Влада

Сергій Сухомлин розповів, як житомиряни змогли заощадити під час опалювального сезону, і подякував їм за фінансову дисципліну

20 March 2018, 14:38

Про підсумки опалювального сезону під час брифінгу 20 березня розповів міський голова Сергій Сухомлин.

«У минулому році по постанові Кабміну у нас була можливість забирати встановлення тарифів на опалення для населення на рівень міста. З обласних центрів, наскільки я знаю, місто Житомир та місто Тернопіль забрали встановлення тарифів на місцевий рівень, і раніше тарифи по опаленню встановлювала НКРЕКП. Ми прийняли на виконкомі тариф для населення і можете подивитися статистику, по обласним центрам у нас в Україні зараз найнижчий тариф у місті Житомирі. Хоч він трохи завеликий для людей, я це розумію, але все ж порівняно з іншими обласними центрами у Житомирі найнижчий тариф», - сказав міський голова.


Також він зазначив, що до суттєвої економії призвело встановлення будинкових лічильників на тепло.

«У минулому році ми встановили багато лічильників по багатоповерхових будинках, зараз у мене є статистика в розрізі кожного місяця, починаючи з жовтня, середній тариф по будинкам, у яких були встановлені лічильники, за минулий рік складає трошки більше 24 грн. Це середній тариф за опалювальний період на сьогоднішню дату по Житомиру. Це десь на 10-12% нижче, ніж тариф, який встановлюється з розрахунку на кв. м. Тому програма спрацювала і це десятки мільйонів гривень, які зекономили житомиряни в платіжках КП «Теплокомуненерго». Рівень оплати у нас один з найвищих по Україні, за це окрема подяка житомирянам за таку фінансову дисципліну, у нас нема проблем, які були в інших містах по отриманню лімітів на газ. Тому «Теплокомуненерго» працює стабільно», - сказав Сергій Схомлин.

Він зауважив, що кількість звернень на «гарячу лінію» «Теплокомуненерго» з кожним роком знижується – з 740 у позаминулому опалювальному сезоні до 200 скарг у нинішньому.

«Великих проблем з опаленням у нас в місті нема, але не треба зупинятися, вже пройшов тендер по будівництву ТЕЦ, по будівництву ще однієї ТЕЦ на базі «Теплокомуненерго» вже на цьому тижні буде оголошений тендер, маємо надію на великий проект разом з Чеською компанією - 44 мегавати тепла, тому працюємо далі по переведенню міста на альтернативні джерела палива», - сказав міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про затвердження коефіцієнтів нормативної втрати теплової енергії на опалення місць загального користування в багатоквартирних житлових будинках було затверджене на позачерговому засідання міськвиконкому 11 жовтня 2017 року. Тоді ж виконком вирішив не збільшувати тарифи на тепло для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин опалення теплекомуненерго тариф  
Матеріали по темі