Політика

«Національний Корпус» розбив у Бердичеві меморіальну дошку Ватутіну

20 March 2018, 16:03

19 березня група невідомих осіб, озброївшись молотками, розбила меморіальну дошку на пам’ятнику генералу радянської армії Миколі Ватутіну в Бердичеві.

Відповідальність за «декомунізацію» взяв на себе «Національний корпус Житомира», який розмістив на своїй сторінці у Facebook відповідне звернення та виклав відео.

«Крок за кроком українські землі позбуваються тоталітарного минулого, яке досі є важким тягарем та глибокою раною сидить в душах нашої Нації. Деякі вулиці та міста ще досі повністю не очистились від імен радянських катів та комуністичних ідолів. Бердичів не є виключенням, адже у місті ще досі є пам’ятки угодникам Сталіна та його оточенню. Одним із таких прислуг, який не цурався людської крові, був і генерал Микола Ватутін… Національний Корпус виступає за повне знищення будь-яких пам’яток постаттям комуністичного режиму, котрі займались геноцидом та травлею українців. Наголошуємо, що ні пам’ятників, ні вулиць, ні меморіальних дошок чи інших знаків на честь радянських катів в Україні не повинно бути! Подібна акція Національного Корпусу Житомир не є першою чи останньою, тож з часом усі імена комуністичних катів будуть стерті з Житомирської землі», - зазначає «Національний Корпус».

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня 2017 року у Новограді-Волинському на будівлі залізничного вокзалу було відкрито меморіальну дошку очільнику національно-визвольних змагань 1917-1920 років Симону Васильовичу Петлюрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів Ватутін Національний Корпус меморіальна дошка  
Матеріали по темі