Економіка

Житомирський водоканал оголосив тендер на закупівлю каналізаційних насосів на заміну зношеним

22 March 2018, 11:19

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» Житомирської міської ради збирається закупити 5 комплектів каналізаційних насосів з шафами автоматизованого керування.

Оголошення про відкриті торги 16 березня опублікували на ProZorro.

На чавунні насоси для перекачування неочищених стічних вод, каналізаційних стоків та дощової води разом з шафами керування водоканал готовий витратити 3 млн 900 тис. грн.

Потужність двох насосів повинна становити 18,5 кВт, ще двох - 45 кВт, насоса промивної води - 75 кВт. Обладнання повинне бути новим, 2018 року виготовлення, з гарантією від 1,5 до 2 років.

Тендерні пропозиції водоканал прийматиме до 2 квітня 2018 року, аукціон запланований на 3 квітня.

У коментарі Житомир.info 21 березня директор водоканалу Андрій Нікітін розповів, що кошти, які збираються витратити на насоси – це власні кошти підприємства, які акумулюються на спеціальному інвестиційному рахунку.

«Це обігові кошти підприємства, які накопичуються за рахунок амортизаційних відрахувань підприємства в рамках інвестиційної програми на 2018 рік. Ця програма затверджується Нацкомісією, яка регулює тарифи, а також Житомирським виконкомом. Виконком ми пройшли, вчора ми закріпилися в Національній комісії, ми були там разом з заступником міського голови Сергієм Кондратюком. У рамках цієї інвестпрограми ми маємо виконати переоснащення по двох напрямках: водопостачання та водовідведення. По водопостачанню передбачається реконструкція частини трубопроводу від очисних споруд каналізації №1 до вулиці Параджанова, по водовідвденню - заміна обладнання на каналізаційних насосних станціях «Селецька» і «Гоголівська». Зараз ми оголосили тендер, щоб виконати інвестиційну програму в частині водовідведення на заміну насосного обладнання», - розповів Андрій Нікітін.

Заміна насосів має вирішити три завдання, - говорить керівник водоканалу. Оновлення обладнання має забезпечити екологію річки, тобто, гарантію того, що нічого не вийде з ладу. Існуюче обладнання вкрай застаріле і перебуває в аварійному стані. Друге завдання – енергоекономія: при переоснащенні каналізаційних насосних станцій на водоканалі планують заощаджувати до 30% електроенергії. І третє завдання – автоматизація. Зараз насосні станції працюють в ручному режимі, однак людський фактор планують виключити.

Як повідомляв Житомир.info, сума інвестиційної програми водоканалу на 2018 рік складає 7 млн 563 тис. грн без ПДВ. На її представленнів листопаді 2017 року Андрій Нікітін розповідав, що сума втрат від аварій на водопровідних мережах Житомира перевищує 1 млн грн на рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал тендер насос КНС  
Матеріали по темі