Економіка

За приписами АМКУ в Житомирській області підприємці сплатили 770 тис. грн штрафів і пені

23 March 2018, 10:03

Протягом 2017 року на розгляд Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України отримало 77 заяв щодо нечесної конкуренції.

Про це повідомляє сайт територіального відділенні АМКУ.

«У 2017 році до відділення надійшло на розгляд 77 заяв про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Відділення припинило 19 порушень законодавства про захист економічної конкуренції та 13 дій з ознаками порушень без застосування фінансових санкцій. Накладено штрафів на суму 558,324 тис. грн, сплаченоштрафів та пені– 771,595 тис. грн», - інформує прес-служба відділення.

За даними АМКУ, за рік фахівці житомирського відділення опрацювали 170 проектів рішень та розпоряджень органів влади та органів місцевого самоврядування, до 60 з них надано зауваження або у погодженні відмовлено, оскільки їх прийняття могло б негативно позначитися на розвитку конкуренції.

Задля припинення дій, які містять ознаки порушень конкурентного законодавства, відділення надало обов’язкові для розгляду рекомендації, зокрема, комунальним підприємствам «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», «Бердичівтеплоенерго», «Теплозабезпечення» та «Житомиртеплокомуненерго» провести перерахунки плати споживачам за послуги з централізованого постачання тепла в опалювальний період 2016 – 2017 років у відповідності до вимог чинного законодавства, а Тернопільському заводу безалкогольних напоїв – знищити етикетки з назвою «Оцет» щодо продукту, який містить у складі кислоту оцтову синтетичну харчову.

Також у 2017 році відділення рекомендувало органам місцевого самоврядування не вчиняти антиконкурентні дії і встановлювати режим роботи об’єкта торгівлі тільки після узгодження з власником та створити однакові умови для роботи товариств і фірм з вивезення та захоронення сміття.

Нагадаємо, у 2017 році житомирські ЖЕКи на виконання рішення АМКУ перерахували квартплату за чотири місяці.

Як повідомляв Житомир.info, обласне територіальне відділення АМКУ вирішило звернутися до свого центрального органу в Києві після наради в Житомирі на тему коректної назви оцтової продукції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ антимонопольний комітет оцет  
Матеріали по темі