Влада

Житомирське відділення АМКУ рекомендуватиме виробникам оцтової продукції не брехати споживачам

19 March 2018, 17:04

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України вирішило звернутися до свого центрального органу в Києві після наради в Житомирі на тему коректної назви оцтової продукції.

Про це 16 березня повідомив сайт Житомирського відділення АМКУ.

«У відповідності до доручення голови Антимонопольного комітету України 15.03.2018 за ініціативи Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України відбулося засідання круглого столу на тему: «Результати дослідження щодо поширення суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території України з виробництва та/або реалізації оцтової продукції, на етикетці продукції інформації (позначень «Оцет» та «Оцтова кислота»)». На вказаному заході були присутні два виробники оцтової продукції, генеральний директор Державного підприємства «Житомирстандартметрологія» Данчук Л.П., заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Волківський І.А., представник Департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА. Обговорювались питання щодо маркування оцтової продукції, зокрема, правомірності розміщення слова «Оцет» на продукції, яка виготовлена з синтетичної оцтової кислоти, та необхідності розкриття інформації щодо природи походження сировини, з якої виготовлено замінники оцту», - інформує відділення.

Відділення запропонувало АМКУ ініціювати внесення змін до нормативних документів в частині чіткості визначень «оцет» та «замінник оцту» та рекомендувати виробникам оцтової продукції зазначати на етикетці продукту склад сировини: натуральний оцет або оцтова кислота.

«За підсумками проведеного заходу вирішено звернутися до Антимонопольного комітету України з пропозицією провести низку заходів задля зміни ситуації, що склалася на ринку: надати рекомендації тим учасникам ринку, маркування оцтової продукції яких містить неправдиву чи неповну інформацію, та ініціювати внесення змін до нормативних документів в частині чіткості визначень «оцет» та «замінник оцту», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2015 році фахівці «Житомирстандартметрологія» радили, як вибрати натуральний та корисний сік.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році житомирську фірму змусили спалити рекламні листівки, які вводять в оману покупців дверей та вікон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ антимонопольний комітет оцет  
Матеріали по темі