Місто

Кольоровий ретро-фільм про Житомир: мода 80-х, таксофони, гастрономи та фонтан на Соборному

23 March 2018, 13:15

34 роки тому житомирянки носили спідниці до колін, туфлі на широких підборах, трикотажні кофти на застібках, штовхали «квадратні» дитячі візки з великими колесами, а по дорогах їздили старі тролейбуси та автомобілі «Жигулі».

Унікальний кольоровий фільм про Житомир зробив загальнодоступним місцевий журналіст Сергій Бовкун, який викладає в Youtube старі кінострічки.

«Режисер документального фільму «Монолог мого міста» 1984 року - Леонтій Скібінський. Фільм знятий народною студією «Полісся» (Житомирський кіноклуб) в 1982-1984 роках. Уперше у відкритий доступ повернута кольорова копія фільму, яка збереглася в архіві Житомирської кіноклубу», - написав журналіст у своєму фейсбук.

Нагадаємо, рік тому почесний громадянин Житомира Володимир Нікулін викупив з кіноархіву 20-хвилинну стрічку 1983 року «Житомир. Історія міста, розказана його жителями», а в лютому 2017 року нардеп Борислав Розенблат викупив інший ретро-кінофільм «Житомиру –1100 літ» режисера Якимчука, знятий у 1984 році.

Як виглядав Житомир у 1979 році, дивіться тут. Як змінювався «Жовтень» і яким був житомирський майдан Рад до перейменування, дивіться тут. Знімки старого Житомира, який зникає, тут.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фільм Бовкун кіно  
Матеріали по темі