Події

У селах на півночі Житомирської області горіли житлові будинки, є загиблі

25 March 2018, 13:42

На півночі Житомирської області під час пожеж у дерев’яних житлових будинках виявлені тіла загиблих.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«24 березня о 07:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному дерев’яному житловому будинку в с. Зосимівка Ємільчинського району. Про це рятувальників сповістили сусіди, які побачили вогонь на даху будівлі. На місці події бійці ДСНС встановили, що всередині помешкання спостерігається сильна задимленість, вогнем повністю охоплено одну із житлових кімнат та частково дах. Під час проведення розвідки, в палаючій кімнаті де розташовувалася піч вогнеборці виявили тіло 79-річної власниці помешкання без ознак життя», - інформують рятувальники.

О 8:35 пожежу локалізовано, ліквідація наразі ще триває. Вогнем знищено дах житлового будинку на площі 45 кв. м та речі домашнього вжитку всередині. До ліквідації загоряння залучалося 4 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежної техніки. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Наступного дня в Овруцькому районі під час пожежі в житловому будинку виявлено загиблого літнього чоловіка.

«25 березня о 07:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Тхорин Овруцького району. На місце події виїхали фахівці місцевої пожежної охорони смт Словечно. По прибуттю з’ясувалося, що дерев’яна оселя повністю охоплений вогнем. Оцінивши обстановку керівник гасіння пожежі залучив на допомогу ще по одному відділенню з місцевої пожежної охорони смт Словечно та 13-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 08:12 рятувальникам вдалося локалізувати пожежу. Під час розбору конструкцій, в одній із житлових кімнат, на ліжку, бійці ДСНС виявили загиблого 65-річного власника», - повідомляють в управлінні ДСНС.

Як згодом з’ясувалося, чоловік був хворий та майже не міг самостійно пересуватися. О 12:00 пожежу ліквідовано. Причина пожежі, а також усі обставини наразі встановлюються.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 23 на 24 березня у Житомирі горів житловий будинок, загинула жінка,а її донька з травмами доставлена до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС будинок Ємільчинський район Овруцький район  
Матеріали по темі