Суспільство

Мисливців у Романові преміювали за 100 впольованих лисиць, з квітня платитимуть ще більше

27 March 2018, 16:29

З квітня 2018 року мисливцям Романівського району Житомирської області платитимуть більше за знищення лисиць, які можуть переносити сказ.

Про це 27 березня повідомив сайт Твій Романів з посиланням на управління Держпродспоживслужби в Романівському районі.

«27 березня на засіданні комісії з контролю за використанням коштів щодо оздоровлення території Романівського району від сказу було прийняте рішення з квітня 2018 року збільшити суму преміювання мисливців за відстріл лисиць червоних з розрахунку 70 гривень за голову», - інформує сайт. Зараз ця сума становить 50 грн.

За даними інтернет-видання, на розгляд комісії мисливці подали 100 пар вушок лисиць, які були впольовані на території мисливських угідь Романівського району протягом мисливського сезону 2017-18 років. Кошти за відстріл лисів передбачені програмою оздоровлення території району від сказу на 2016-2018 роки. З 2010 по 2017 рік місцеві мисливці отримали 41,8 тисячі гривень за відстріл лисиць, які можуть хворіти та переносити сказ.

На 2018 рік передбачено 7 тисяч гривень, заборгованість за 2017 рік в розмірі 2000 грн виплачується, - повідомили Житомир.info в управлінні Держпродспоживслужби в Романівському районі.

«За період дії програми в районі значно зменшилась кількість випадків сказу в порівнянні з минулими роками. У сусідніх районах протягом 2017 року було зареєстровано: Баранівський район – 7 випадків сказу, Новоград-Волинський район – 9 випадків. Зменшення випадків сказу значно знищили затрати на заходи з ліквідації вогнищ захворювання та надання антирабічної допомоги громадянам, які контактували з хворими тваринами», - зазначалося на комісії.

Нагадаємо, минулого року в Житомирській області виявили півсотні скажених тварин.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2017 року в урочищі Вільська дача Черняхівського району з’явилися вовки, які почали нападати на домашніх тварин. На вовків влаштували облаву, проте звірі втекли. В лютому 2018 року лисиця вкусила пенсіонера з Черняхівського району Житомирської області, вакцину шукали по всій Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лисиця лис премія мисливець  
Матеріали по темі