Влада

У Бердичівському районі запрацювала друга в Житомирській області поліцейська станція

27 March 2018, 19:14

У селищі Гришківці Бердичівського району запрацювала друга в Житомирській області поліцейська станція. Відтепер жителі більш як двох десятків навколишніх населених пунктів зможуть у будь-який час, а головне - оперативно отримувати допомогу правоохоронців.

«Поліцейську станцію створили для того, щоб працівники поліції були ближчі до населення, могли оперативніше реагувати на звернення населення до поліції. Поліцейською станцією буде обслуговуватись біля 5 тисяч населення, 21 населений пункт по житомирському напрямку, який включає 10 селищних рад», - розповідає дільничний офіцер поліції Володимир Ваколюк.


Чому поліцейську станцію відкрили саме у Гришківцях, нині пояснює місцевий селищний голова Ірена Лісова.

«І стрілянина у нас була, і крадіжки почастішали останнім часом. Тому, ми маємо намір, що цей пункт дасть змогу зробити життя наших мешканців більш безпечнішим та комфортнішим. Оскільки людині не потрібно буде їхати на якісь віддалені відстані, а на місці вирішувати проблеми», - пояснює селищний голова смт Гришківці Ірена Лісова.

Аби побачити у яких умовах працюватимуть на поліцейській станції, йдемо до кабінету дільничного офіцера. В приміщенні бачимо й інформаційну дошку для громадян, і дитячий куточок. На робочому ж столі дільничного -комп’ютер та інші обладнання зв’язку. Не забули на поліцейській станції й про кімнату для відпочинку дільничного офіцера. Окрім якого, розповідає начальник головного управління Нацполіції області, на поліцейській станції працюватиме іще й група швидкого реагування.

«Це буде місце як для роботи дільничного офіцера поліції, так і для груп швидкого реагування патрульної поліції, яка виконує завдання на цій території. Вони зможуть приїжджати сюди, приймати заяви від громадян, оформлювати документи. Відповідно, все буде мобільно і не потрібно буде їхати до Бердичева та Житомира», - розповідає начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Наостанок, головний поліцейський області вручив дільничному офіцеру планшет, групам швидкого реагування дві нагрудні камери та новенький конвойний автомобіль для Бердичівського підрозділу поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області хочуть за підтримки місцевих громад відкрити щонайменше 20 поліцейських станцій, що виконуватимуть функції правової превенції у селищах та селах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко Гришківці поліцейська станція  
Матеріали по темі