Події

У Житомирській області поховали десантника, який через місяць мав повернутися додому і готувався до весілля

28 March 2018, 15:24

На подвір’я до загиблого десантника Сергія Ковнацького люди несуть квіти. Друзі , сусіди оносельці і товариші по службі прийшли, щоб віддати шану 22-річному герою, який загинув у зоні проведення АТО.

«Сергій підписав контракт 28 квітня 2016 року, майже 2 роки служив за контрактом, о 9-20 в неділю 25-го числа загинув від ворожого пострілу снайпера», - розповів військовий комісар Пулинського районного військового комісаріату Віктор Тичина.


Потрапивши у зону АТО, Сергій 4 місяці приховував це від сім’ї, розповідав, що несе службу на полігоні в Миколаєві. Мама бійця розповідає: місяць тому він без попередження приїхав додому у відпустку, влаштувавши сюрприз усій родині. Наприкінці квітня його знову чекали вдома.

«Прийшли до хати. Постукали у вікно, я як глянула, що тут купа військових стоїть, кажу, що з моїм сином? Вони кажуть, ваш син загинув при виконанні службових обов’язків. Я не вірила, я не вірю, я не повірю. Скільки можуть помирати ці діти? У нього контракт 28 квітня мав би закінчитися. Душа болить. Місяць не добув, а 40 хвилин осталося тільки на вишці бути, і його снайпер «зняв». Підбігли всі, але ж ви бачили, де удар, в лоб куля, і вирвало задню частину. Шансів не було. У п’ятницю ми зідзвонилися, він каже: все добре. В суботу він з невісткою в пів одинадцятої вечора балакав. Каже Ліля до нього: «Там стріляють сильно? Він каже: ні, тут не стріляють. І це страшно, бо не знаєш, звідки чекати. І більше ми його не чули. Смерть миттєва. Кажуть його побратими, що він навіть не відчув нічого, що він навіть не зрозумів», - розповіла мама десантника Світлана Ковнацька.

Побратими розповідають: Сергій займався спортом, захоплювався футболом і розповідав їм про наречену.

«Гарний був боєць, гарний товариш. Відповідальний був. Він перевівся до нас з іншого батальйону, хотів в АТО потрапити. Так склалося. У нього дівчина є, він хотів одружитися. У нього контракт повинен був закінчуватися, планував працювати десь поїхати», - розповів товариш по службі Євген Стеблина.

Попрощатися з Сергієм прийшли сотні людей. Через усе селище бійця несли на руках. З усіма військовими почестями десантника поховали на місцевому цвинтарі. У нього залишилися батьки, брат і сестра.

Як повідомляв Житомир.info, Сергій Ковнацький загинув в районі шахти Бутівка в Донецькій області від поранення в голову. Юнак родом з Пулин. У квітні 2016 року підписав контракт і пішов служити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєць прощання АТО Сергій Ковнацький  
Матеріали по темі