Суспільство

Суд переніс засідання щодо дітей з родини рідновірів, бо представник позивача не може приїхати в Житомир

29 March 2018, 13:56

Житомирський районний суд продовжує розглядати справу щодо дітей з сім’ї рідновірів Батенькових з села Буки Житомирського району.

Ухвалу суду від 22 березня 2018 року про перенесення засідання на 5 квітня оприлюднили 27 березня в Єдиному реєстрі судових справ.

Суд задовольнив клопотання представника позивача виконавчого комітету Тетерівської сільської ради Житомирського району про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з огляду на те, що він має інші судові справи та не може перебувати в Житомирі.

«22 березня 2018 року від представника позивача виконавчого комітету Тетерівської сільської ради Житомирського району надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Враховуючи наявність відповідного клопотання представника позивача, а також те, що в нього немає можливості з'явитись в судове засідання до Житомирського районного суду Житомирської області у зв'язку з участю в інших судових засіданнях, а тому приїзд в м. Житомир унеможливлює розгляд інших справ, однак він зацікавлений в тому, щоб судове засідання відбулося за його присутності, найближчим судом, до якого може прибути представник позивача для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції, є Дарницький районний суд м. Київ, що знаходиться за адресою: 02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А», - йдеться в матеріалах засідання.

Таким чином, Житомирський райсуд ухвалив призначити наступне засідання на 5 квітня 2018 року та провести його в режимі відеоконференції: представник виконкому Тетерівської сільради братиме участь у судовому засіданні з Дарницького райсуду. Учасникам засідання в Житомирі має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді:


До родини Святозара та Свєтозари Батенькових, в яких нещодавно народилася четверта дитина – син Богуслав, – 22 березня приїздила знімальна група 1+1. Кореспондентові Руслану Сенічкіну рідновіри розповіли, що дитину народжували вдома.

«Ми дійшли до такого рівня, що офіційна медицина нам не потрібна. З усіма задачами у своїй сім’ї і щодо людей, які до нас звертаються, ми справляємось самі», - сказала Свєтозара.

Подружжя також розповіло, що заробляє цілительством і практиками – танцями, медитацією, їздять на виклики і приймають людей. Дітей жити за власними принципами змушувати не збираються, кажуть, свого часу ті самі вирішать, який спосіб життя обрати.

Детальніше про те, як зараз живе незвичайна родина – в сюжеті Сніданку з 1+1:


Нагадаємо, у вересні 2017 року Житомирський апеляційний суд залишив без змін рішення суду про повернення трьох дітей батькам-рідновірам.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2017 в селі Буки Житомирського району соціальні служби відібрали трьох дітей у батьків через підозру в поганому харчуванні. Після рішення районного суду дітей повернули родині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Батенькови рідновіри суд діти  
Матеріали по темі