Економіка

​Житомирські податківці перевірили 27 точок продажу складної побутової техніки і нарахували 550 тис. грн штрафів

30 March 2018, 13:38

З початку 2018 року в Житомирській області податківці перевірили 27 суб’єктів господарювання, які продають складну побутову техніку на ринках та в крамницях, і нарахували штрафів на 553 тисячі гривень.

Про це 30 березня повідомив сайт головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«Вже цього року працівниками управління аудиту ГУ ДФС у Житомирській області було проведено 27 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів. За їх результатами застосовано штрафних санкцій на суму 553 тис. грн та складено 17 протоколів, які направлені до суду для притягнення до адміністративної відповідальності», - інформує сайт.

За даними відділу інформаційно-роз’яснювальної роботи, лише 18 суб’єктів господарювання області використовують зареєстровані касові апарати для реалізації складної побутової техніки.

«Головне управління ДФС в Житомирській області нагадує, що застосовувати РРО в разі продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні як платники єдиного податку першої групи, які провадять діяльність на ринках, так і платники другої та третьої груп незалежно від обсягу річного доходу», - нагадує податкова.

З переліком технічно складних побутових товарів можна ознайомитися тут

Як повідомляв Житомир.info, тиждень тому житомирська фіскальна служба нагадувала про користь від нововведення для бюджету і споживачів, які тепер можуть купувати легальну техніку і за наявності чека захистити свої права у разі купівлі неякісного товару, а також розповідала про штрафи за відсутність касового апарату: 1 гривні за порушення, вчинене вперше, і 100% вартості проданих товарів – за кожне наступне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС побутова техніка касовий апарат  
Матеріали по темі