Здоров'я

У Держпродспоживслужбі розповіли про 3 випадки ботулізму в Житомирській області з початку року

3 April 2018, 13:05

З початку 2018 року в Житомирській області зареєстровано спалах вірусного гепатиту «А», внаслідок якого постраждало 5 дітей до 17 років. За аналогічний період минулого року було зареєстровано 2 спалахи, де перехворіло 32 особи, всі діти до 17 років. Також було зареєстровано 3 випадки ботулізму.

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Спалах виник серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню с.Холосне Коростенського району. З метою виявлення причин та умов, що призвели до виникнення і поширення спалаху вірусного гепатиту «А», спеціалісти Коростенського районного управління головного управління Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічного розслідування. Проведено комплекс протиепідемічних заходів, вжито адекватних до ситуації заходів реагування. Протиепідемічні заходи у вогнищі тривають. Окрім того, з початку 2018 року в області зареєстровано 3 побутових випадки ботулізму, в наслідок яких постраждало 3 дорослих осіб (с.Великий Молодьків Новоград-Волинського району, с.Йосипівка Малинського району та с. Березники Ємільчинського району). Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: домашня тушонка та консервовані гриби. Зареєстровано один випадок отруєння грибами в побуті з однією потерпілою (с. Мала Деревичка Любарського району)», - розповіли спеціалісти.

Нагадаємо, 26 березня 2018 п’ятеро учнів школи в селі Холосне Коростенського району Житомирської області захворіли на гепатит А.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2018 року випадок ботулізму зареєстрований в Новоград-Волинському районі, який для хворої закінчився благополучно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: епідситуація гепатит ботулізм  
Матеріали по темі