Місто

Влада Житомира готує дозволи на сезонну торгівлю: квас, морозиво, цукрова вата та кукурудза у стакані

3 April 2018, 13:20

У Житомирі незабаром з’являться об’єкти сезонної торгівлі – бочки з квасом та лотки з морозивом.

Проект рішення виконкому про організацію сезонної торгівлі на території міста 3 квітня опублікований на сайті міської ради.

«Розглянувши заявисуб’єктів господарювання, відповідно до пп. 8 п. а ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділів 1 - 6 Положення про організацію сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків на території м. Житомира, затвердженого рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 21.02.2018 № 158, виконавчий комітет міської ради вирішив погодити розміщення об’єктів сезонної торгівлі у весняно – осінній період 2018 року на території м. Житомира згідно з додатком 1», - йдеться у проекті рішення.

У додатку – перелік 16 суб’єктів господарювання, більшість з яких торгуватиме на вулицях Житомира квасом, морозивом та безалкогольними напоями. Крім того, ФОП Кучер Роман Валерійович може отримати дозвіл на встановлення лотка на Новому бульварі, 2 для торгівлі цукровою ватою, а ФОП Лукашевич Аліна Борисівна – візки з обладнанням для торгівлі кукурудзою у стакані за адресами: вул. Івана Кочерги, 3-а, вул. Київська, 49, майдан ім. С.П. Корольова, 11.

Також влада хоче дозволити ФОП Остапенко Олександр Григорович катати дітей дитячим електропотягом на пневмоходу з швидкістю руху 5 км/год. по вулиці Михайлівській та Старому бульварі, 11-15.

У проекті рішення є додатки і про відмову у погодженні розміщення об’єктів через порушення пунктів Положення про організацію сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків на території м. Житомира. Основні причини відмов – порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 № 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони» та ДБН України 360-92** «Планування та забудова міських і сільських поселень» (із змінами); на це місце вже надійшла заява від суб’єктів господарювання, які здійснювали сезонну торгівлю / надавали послуги у сфері розваг у попередньому році на тому ж самому місці та у яких відсутні будь-які порушення вимог, обов’язкових до виконання при здійсненні сезонної торгівлі.

Також виконком планує відмовити міжнародному благодійному фону «Добротворець», який збирався на Новому бульварі, 4 встановити зображення на банерній тканині та надавати послуги з «фотографування у 3D фотозоні».

Як повідомляв Житомир.info, минулого року 6 квітня на засіданні міськвиконкому більше сорока хвилин обговорювали питання організації сезонної торгівлі у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком торгівля квас морозиво  
Матеріали по темі