Влада

​Скільки бюджетних місць на новий навчальний рік передбачено в житомирських вузах

4 April 2018, 11:42

Міністерство освіти та науки України оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до закладів вищої освіти у 2018 році.

Про це 3 квітня повідомив Урядовий портал з посиланням на Міносвіти.

«Відтепер усі вступники можуть переглянути інформацію, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен виш, що належить до сфери управління Міністерства освіти і науки, на 2018 рік. Відповідний документ розміщено на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія-2018». Загалом у ньому зібрано інформацію про програми бакалаврату та магістратури зі 161 ЗВО з усіх регіонів України», - йдеться у повідомленні.

Це, зокрема, ліцензійний обсяг – скільки загалом вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум – скільки щонайменше «бюджетників» має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір.

«Пороги» максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вишами в зв’язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом, - зазначається в публікації.

Так, за даними таблиці на сайті Міносвіти, бюджетні місця пропонують три житомирські виші:

  1. Житомирський держуніверситет імені Івана Франка – 2345 бакалаврів на основі повної загальної середньої освіти;
  2. Житомирський національний агроекологічний університет: бакалавр – 1395, магістр на основі повної загальної середньої освіти – 175;
  3. Житомирський державний технологічний університет – 1535 бакалаврів.

Таблиця по 161 українським вишам тут.

Також МОН нагадує, що цього року реєстрація електронних кабінетів вступників на основі повної загальної середньої освіти буде відкрита 2 липня, а прийом заяв та документів розпочнеться 12 липня.

Нагадаємо, у 2017 році держзамовлення на вступ до вузів збиралися скоротити на 20,7%.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами вступної кампанії 2017 року Житомирський державний університет імені Івана Франка посів 1 місце в загальнодержавному рейтингу закладів вищої освіти за кількістю осіб, зарахованих на навчання за кошти державного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вступ бюджетне місце вуз МОН  
Матеріали по темі