Суспільство

Які житомирські ВУЗи увійшли до всеукраїнського рейтингу за кількістю зарахованих бюджетників

26 January 2018, 11:04

Житомирський державний університет імені Івана Франка – на 1 місці у загальнодержавному рейтингу закладів вищої освіти за кількістю осіб, зарахованих на навчання за кошти державного бюджету.

Дані про це 24 січня опубілкував портал Освіта.ua з посиланням на рейтинг, складений інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» за результатами вступної кампанії 2017 року.

У загальнонаціональному рейтингу за кількістю «бюджетників» Житомирський держуніверситет – на 50 місці: 321 бюджетник, 510 контрактників, конкурс на 1 бюджетне місце – 12 осіб.

На 2 місці серед житомирських вишів та на 60 місці загальнодержавного рейтингу - Житомирський національний агроекологічний університет: на навчання за бюджетні кошти пощастило вступити 280 людям, контрактників зараховано 516, конкурс на 1 бюджетне місце – 13.

Житомирський державний технологічний університет – на 92 сходинці в таблиці з 207 бюджетниками. На контракт було зараховано 363 вступників, на 1 бюджетне місце претендували 12,7 осіб.

194 місце – у комунального вищий навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради (22 бюджетника, 25 контрактника, 10 претенеднтів а 1 бюджетне місце).

На останньому місці в рейтингу 224 українських вузів - комунальний вищий навчальний заклад «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради: 4 бюджетники, 42 контрактники, конкурс на 1 бюджетне місце – 9,5 осіб.

Портал Освіта.ua пояснює: у рейтингу враховуються всі особи, які зараховані на навчання за кошти державного бюджету на перший курс, для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання. До рейтингу не включені вищі військові навчальні заклади (вищі навчальні заклади із специфічними умовами навчання) та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів через відсутність відповідних даних у Єдиній державній базі з питань освіти, - зазначається в публікації.

Як повідомляв Житомир.info, подавати документи на вступ до вишів випускники почали в липні 2017-го. У 2016-му батьки абітурієнтів обурювалися зменшенням бюджетних місць у житомирських університетах.

Скріншоти з таблиці на сайті Освіта.ua:









Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта ВУЗ рейтинг абітурієнт  
Матеріали по темі