Влада

Управління освіти Новоград-Волинської міськради відреагувало на інцидент, який стався між вчителькою та учнями під час уроку

5 April 2018, 15:24

авління освіти Новоград-Волинської міськради видало наказ щодо ситуації, яка сталася під час уроку між вчителькою та учнями.

Наказ начальника управління освіти і науки міськради Тетяни Ващук «Про недопущення порушення педагогічними працівниками норм професійної етики» опублікований на сайті Новоград-Волинської міської ради 4 квітня 2018 року.

«Згідно зі ст. 24 Закону України «Про загальну середню освіту», Закону України «Про охорону дитинства», зважаючи на інцидент, який стався 30 березня 2018 року в Новоград-Волинський ЗОШ №5 на уроці музичного мистецтва у 6 класі наказую: Керівникам закладів загальної середньої освіти: Обговорити конфліктну ситуацію, яка сталася в Новоград-Волинській ЗОШ №5 на педагогічних радах, нарадах, з метою недопущення подібних ситуацій», - йдеться у наказі.

Також в документі зазначається, аби у школах посилили персональну відповідальність вчителів за дотриманням професійної етики. Підготували і провели із залученням психологічної служби засідання педагогічних рад, семінари, круглі столи, конференції, тренінги тощо на тему «Конфліктні ситуації та шляхи виходу з них». Організували надання психологічної допомоги педагогічним працівникам щодо саморегуляції психічних процесів шляхом індивідуальної та групової психокорекції. Провели роз’яснювальну роботу з батьками щодо відповідальності за поведінку учнів у закладах освіти, громадських місцях тощо.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня в одній зі шкіл Новограда-Волинського вчителька на уроці ображала учнів. Згодом відео виклали в мережу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський міськрада освіта наказ вчителька  
Матеріали по темі