Події

​Рецидивісту з Житомирської області, який з ножем забрав у перехожого гроші, умовне покарання замінили на ув’язнення

7 April 2018, 13:36

Прокуратура Житомирської області домоглася скасування надто м’якого вироку суду 33-річному раніше судимому жителю Коростеня за розбійний напад на вулиці.

Про це 6 квітня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Йдеться про те, що раніше неодноразово судимий за корисливі злочини, ніде не працюючий коростенець, щойно звільнившись з місця позбавлення волі, вкотре скоїв злочин. Зокрема, у м. Коростень, фактично вдень, о 17.30 год., несподівано напав на чоловіка та, приставивши до обличчя ніж і погрожуючи насильством, став вимагати гроші. Одержавши від потерпілого 1850 грн, нападник втік. За результатом судового слідства Коростенський міськрайонний суд призначив покарання – 1 рік 6 місяців умовно. Прокуратура області, забезпечуючи публічне обвинувачення у справі, не погодилася з вироком суду, вважаючи, що умовне покарання не відповідає ступеню тяжкості скоєного особою кримінального правопорушення, та оскаржила вирок суду першої інстанції», - повідомляє прокуратура.

Позицію прокуратури підтримав апеляційний суд, скасував вирок першої інстанції стосовно скоєного коростенцем розбійного нападу та постановив новий, із призначенням реального покарання. 33-річний зловмисник сяде за грати на 3 роки.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році за апеляційною скаргою прокуратури скасували виправдувальний вирок щодо 40-річного чоловіка, який побив та пограбував власну бабусю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура рецидивіт покарання  
Матеріали по темі