Події

Прокуратура вважає надто м’яким вирок щодо жителя Житомирської області, який побив та пограбував власну бабусю

21 June 2017, 11:02

За апеляційною скаргою прокуратури скасовано виправдувальний вирок щодо 40-річного чоловіка, який обвинувачується у побитті та пограбуванні своєї бабусі.

Про це Житомир.info 21 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

За даними прокуратури, неодноразово судимий 40-річний житель міста Коростень, за попередньою змовою із іншою особою, з метою заволодіння чужим майном, пізно увечері проникли до помешкання 90-річної жінки, його бабусі, та, застосувавши фізичне насильство (зв’язали руки, заклеїли скотчем рота, душили), побили її, викравши 600 грн.

«Дії зловмисника, а саме – розбій, напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя і здоров’я особи, кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій з проникненням у житло) КК України. Відповідно до тяжкості скоєного злочину, публічний обвинувач просив призначити покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить обвинуваченому на праві власності. Однак Коростенським міськрайонним судом винесено виправдувальний вирок, який наразі скасовано апеляційною інстанцією та направлено кримінальне провадження на новий судовий розгляд», - повідомляє прокуратура.

За результатом розгляду скарги Коростенської місцевої прокуратури  апеляційним судом Житомирської області винесено ухвалу, якою скасовано виправдувальний вирок суду першої інстанції стосовно розбійника, що скривдив власну бабусю.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року 20-річний житомирянин вбив свою бабусю, яка відмовилась дати йому гроші на розваги, а в березні 2017 року на житомирському кладовищі «Дружба» чоловік вистежив та пограбував літню жінку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі