Суспільство

Мін’юст за 52 млн грн купує послуги міжнародної фірми для захисту у суді за позовом екс-власника Житомирської кондитерської фабрики

11 April 2018, 16:40

Міжнародна юридична фірма «Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP» представлятиме інтереси держави Україна в суді за позовом Ігоря Бойка.

Повідомлення про намір укласти договір було опубліковане 4 квітня 2018 року на порталі публічних закупівель Prozorro.

Минулого року Міністерство юстиції вже закуповувало послуги цієї компанії для суду з Бойком. Компанія мала надавати свої послуги з 27 листопада по 31 грудня за 136 доларів, але 29 грудня 2017 року торги відмінили. Цього разу послуги закупили на весь 2018 рік – з 1 січня по 31 грудня. «Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP» за 1 млн 988 тисяч 902 долари надаватиме послуги з юридичного консультування та представництва.


Скріншот повідомлення про намір укласти договір, опублікованого 4 квітня 2018 року

Нагадаємо, у серпні 2017 поліція завершила досудове розслідування щодо екс-голови правління Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка. 1 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва заарештував Ігоря Бойка на два місяці з альтернативою у вигляді застави в розмірі 48,6 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2015 року Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність ЗАТ «Житомирські ласощі». Загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня 2015 року. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». В ніч з 4 на 5 січня минулого року фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. Цього ж дня сторони підписали меморандум щодо призупинення конфлікту навколо Житомирської кондитерської фабрики. 26 квітня 2017 року Верховний Суд України прийняв рішення у справі, яка стосується Житомирської кондитерської фабрики: залишив чинним рішення Вищого адміністративного суду України та Житомирського окружного адміністративного суду, якими визнано незаконним припинення ЗАТ «Житомирські ласощі» та створення ТДВ «ЖЛ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Бойко ЖЛ Житомирські ласощі Мін'юст тендер  
Матеріали по темі