Суспільство

Верховний суд прийняв рішення у справі «Житомирських ласощів»

26 April 2016, 16:49

26 квітня Верховний Суд України прийняв рішення у справі, яка стосується Житомирської кондитерської фабрики.

Про це на своєму сайті повідомляє прес-служба ЗАТ «Житомирські ласощі»

«Сьогодні, 26 квітня 2016 р., Верховний Суд України прийняв остаточне рішення у справі відновлення прав іноземних акціонерів фабрики «Житомирські ласощі», швейцарської компанії Delta Capital S.A. У 2010 році власників Delta Capital S.A. було викинуто з власного підприємства одним з акціонерів, громадянином РФ Ігорем Бойко. За сприяння Андрія Портнова, екс-заступника голови Адміністрації Президента України В. Януковича, реєстрацію ЗАТ «Житомирські ласощі» було незаконно скасовано, натомість створено невідоме до того ТдВ «ЖЛ», на яке шахрайським шляхом було передано все майно фабрики. Сьогодні Верховний суд України залишив чинним рішення Вищого адміністративного суду України та Житомирського окружного адміністративного суду, якими визнано незаконним припинення ЗАТ «Житомирські ласощі» та створення фіктивного ТДВ «ЖЛ», таким чином залишивши ці судові рішення в силі.

Таким чином, Верховний Суд України остаточно поставив крапку у конфлікті законних акціонерів ЗАТ «Житомирські ласощі» з рейдером Бойком та фактично відкрив шлях для притягнення до кримінальної відповідальності Бойка та інших осіб, які брали участь у рейдерському захопленні фабрики у 2010 році», - йдеться у повідомленні прес-служби ЗАТ Житомирські ласощі».

Рішення Верховного суду Житомир.info прокоментував голова спостережної ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко.

«Своїм рішенням суд підтвердив незаконне скасування реєстрації ТДВ «ЖЛ», але все майно та решта об’єктів, що знаходяться за адресою: вул. Щорса, 67 по діючому рішенню Житомирського апеляційного адміністративного суду від 12.04.2016, належать виключно ТДВ «ЖЛ» і ніяким іншим структурам на території України або за кордоном, і не може використовуватись ні однією із структур, крім ТДВ «ЖЛ» і всі інші інсинуації і мрії злочинців, які сьогодні знаходяться на території фабрики, це щоденний злочин, який отримає своє відображення в подальшому. Тобто на даний час перевертні в погонах охороняють майно ТДВ «ЖЛ» від законних власників.

Також, практично все наявне майно, яке використовується на території кондитерської фабрики, було придбано в останні роки виключно товариством «ЖЛ».

В сьогоднішньому рішенні Верховного суду нема жодної згадки про Швейцарську компанію «Дельта Кепітал», громадянина Ліщинського та інших осіб.

Для розуміння, це незаконне анулювання тільки юридичної особи, яка веде за собою створення учасниками ТДВ «ЖЛ» нової юридичної особи, якій буде передано майно для виробництва нашої продукції, яка успішно нами вироблялась до грудня 2015 року і продавалась в Україні, а також в 37 країнах світу за міжнародними сертифікатами. Також злочинці, які знаходяться зараз на території фабрики поставили собі за ціль знищити одну з візитних карток Житомирщини і України», - вважає Ігор Бойко.

Скрін з сайту Верховного суду України

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2015 року Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність ЗАТ «Житомирські ласощі». Загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня минулого року. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». 31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики. В ніч з 4 на 5 січня фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. Цього ж дня сторони підписали меморандум щодо призупинення конфлікту навколо Житомирської кондитерської фабрики.

На початку березня з'явилася інформація, що потужності Житомирської кондитерської фабрики використовуються для виробництва продукції для АТ «ВО «Конті». 14 березня працівники фабрики зустрічалися з мером Житомира та просили втрутитися у ситуацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі