Суспільство

Постанова суду, якою кондитерську фабрику повернули ЗАТ «Житомирські ласощі»

3 December 2015, 14:14

 23 листопада 2015 року Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність закритого акціонерного товариства «Житомирські ласощі».

У розпорядженні Житомир.info є копія постанови суду.

«Грущак Ніна Іванівна звернулася з адміністративним позовом, в якому просить визнати протиправними та скасувати реєстраційні дії та записи до них у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо внесення до реєстру запису про рішення учасників Закритого акціонерного товариства «Житомирські ласощі» про його реєстрацію шляхом злиття; про державну реєстрацію Товариства з додатковою відповідальністю «ЖЛ», утвореного внаслідок злиття ЗАТ «Житомирські ласощі» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Будстайл-ХХІ»; про припинення ЗАТ «Житомирські ласощі» внаслідок реорганізації шляхом злиття; скасувати усі наступні реєстраційні дії щодо ТДВ «ЖЛ» після його державної реєстрації», - йдеться у постанові.

Суд вбачає, що були порушені права акціонерів, оскільки Законом України «Про акціонерні товариства» встановлено, що акціонерне товариство може здійснювати злиття лише з акціонерним товариством зі створенням нового акціонерного товариства – правонаступника. Злиттям ЗАТ з ТОВ, в результаті якого утворилося ТДВ, були порушені права позивача на конвертацію належних йому акцій в акції товариства-правонаступника.

«Суд також бере до уваги доводи Позивача про те, що позачергові загальні збори ЗАТ «Житомирські ласощі» 20 листопада 2010 року були проведені за відсутності кворуму, оскільки в зборах не брала участь компанія Дельта Кепітал С.А. (Delta Capital S.A.), яка на момент проведення зборів володіла більш, ніж 60 відсотками акцій ЗАТ «Житомирські ласощі», що підтверджується матеріалами справи», - зазначено у постанові суду.

Тернопільський окружний адміністративний суд постановив – позов задовольнити повністю.

Секретар суду повідомив Житомир.info, що станом на 3 грудня постанова в силу не вступила, тому що голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко подав апеляцію.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 27 листопада «ЖЛ» зробили офіційну заяву про те, що народний депутат Сергій Пашинський готує спробу рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики на підставі «незаконного судового рішення судді Тернопільського окружного адміністративного суду». Керівництво очікувало штурм підприємства в ніч з 27 на 28 листопада і закликало чоловіків-добровольців залишатися на нічне чергування.. Вранці 30 листопада працівники підприємства перекрили трасу Київ-Чоп на в'їзді в Житомир з боку Києва. Через кілька годин правоохоронці розігнали протестуючих і відновили рух транспорту. 1 грудня працівники «ЖЛ» мало не зірвали шведсько-український форум, який проходив у приміщенні Житомирської міської ради. 2 грудня на майдані Корольова представники «ЖЛ» встановили намет та почали «безстрокову акцію».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі