Події

За добу рятувальники Житомирської області 7 разів виїжджали гасити пожежі: палали будинок та суха трава

11 April 2018, 17:05

За останню добу рятувальники Житомирської області загасили 7 пожеж в екосистемах. В результаті надзвичайних подій вогнем знищено 11 га трав’яного покриву. Найбільше загоряння сталося в одному із північних районів Житомирщини.

Про це інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«Зокрема, 10 квітня о 15:00 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави в м. Олевськ. З’ясувалося, що суха рослинність горіла на відкритій території. Полум’я швидко рухалося в бік житлового сектору. На момент прибуття рятувальників, відстань до приватних будівель становила менше 10 м. Місцеві мешканці намагалися загасити вогонь підручними засобами, проте усі спроби виявилися марними. Вогнем пройдено 4 га сухостою. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Одна із жінок розповіла, що хотіла спалити траву навколо свого господарства. Проте полум’я швидко охопило велику площу. Вона намагалася загасити пожежу самотужки, однак довелося залучати вогнеборців», - йдеться у повідомленні.

Також, цього дня рятувальники отримали інформацію про пожежу в господарчій будівлі у селі Добринь Хорошівського району. Телефонувала сусідка, яка побачила як споруда палає.

«По прибуттю вогнеборців було встановлено, що полум’я з господарчої будівлі вже перекинулось на дах житлового будинку розташованого поруч. У момент виникнення загоряння в оселі нікого не було – господарка поїхала по справах, її діти грались на вулиці. Упродовж усього процесу гасіння рятувальникам довелось здійснити 6 виїздів для забору води. Тривалий час вогнеборці розбирали конструкції будівель. Вогонь встиг знищити господарчу будівлю та покрівлю житлового будинку. Ймовірна причина загоряння – дитячі пустощі з вогнем», - зазначили у прес-службі ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, впродовж доби, 9 квітня, на території Житомирської області сталося 20 пожеж. Палали житлові будинки, господарчі споруди, суха трава та сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа Олевськ  
Матеріали по темі