Здоров'я

За тиждень у Житомирській області зареєстрували ще 5 випадків кору серед дорослих

12 April 2018, 15:22

У Житомирській області медики продовжують реєструвати випадки захворюваності на кір.

Про це 12 квітня Житомир.info повідомили в державній установі «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«Всього за 3 місяці 2018 року в області зареєстровано 43 випадки кору, показник на 100 тисяч населення становить 3,46: 30 випадків кору зареєстровано в лютому місяці, 13 випадків в березні місяці. З початку квітня місяця (станом на 12.04.18р.) зареєстровано 9 випадків цього захворювання: 8 випадків серед дорослих та 1 випадок у дитини 6 років. В тому числі за останній тиждень (в період 05.04.18 – 12.04.18) зареєстровано 5 випадків кору серед дорослих. Отже, всього з початку року (станом на 12.04.18р.) зареєстровано 52 випадки кору. Серед захворілих 62% складають дорослі (32 випадки). Серед дітей найбільш вразливими є вікові категорії дітей до року та 5-9 років», - йдеться у повідомленні.

Також епідеміологи інформують, що захворювання реєструються в місті Житомирі, Попільнянському, Андрушівському, Житомирському, Чуднівському, Ємільчинському, Радомишльському, Коростенському, Брусилівському, Малинському, Коростишівському районах. Найбільші рівні захворюваності відмічаються в місті Житомирі.

«У переважній більшості захворілих були відсутні щеплення. Вірусологічна лабораторія ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує лабораторну діагностику випадків», - зазначається на сайті держустанови.

Як повідомляв Житомир.info, за три місяці 2018 року на кір захворіли 43 людини, більша частина – це дорослі, у переважної більшості не було щеплення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр  
Матеріали по темі