Суспільство

​У Хорошівській селищній раді прокоментували скаргу щодо «вандалізму» на цвинтарі: люди самі просили зрізати дерева

26 March 2018, 12:00

На цвинтарі в селі Краївщина Хорошівського району Житомирської області зрізали дерева, і стовбури пошкодили могили й хрести.

На це до редакції 25 березня поскаржився місцевий житель Андрій Примаченко.

«Звертаюсь до вас стосовно ситуації, яка склалася в селі Краївщина. На території кладовища проводиться вирубка дерев, внаслідок чого руйнуються або отримують пошкодження надгробні плити, хрести і тому подібне. Прошу Вашої інформаційної підтримки в вирішенні цієї проблеми», - написав чоловік.

Секретар селищної ради Хорошівської громади Віктор Грозовський в коментарі Житомир.info розповів, що зрізати дерева просили самі селяни.

«Коли село Краївщина приєднали до Хорошівської громади, на перших же слуханнях люди поскаржились: влада нічого не робить, кладовище заросло, зріжте дерева, бо вони скоро почнуть падати на наші могили. Було оформлене колективне звернення громадян та подана заявка в управління екології, і екологія надала дозвіл на вирубку. Староста села Юлія Гаврилюк найняла людей, і вони зрізали дерева, яким вже дуже багато років і вони дійсно загрожували падінням. Ми з колегами були на тому цвинтарі, бачили ті колоди, але руйнування як такого немає. Розбитих надгробних плит ми не побачили, де-не-де хрести погнулися, по-іншому ті дерева не зріжеш, воно кудись має впасти. Наймати авіацію дорого», - розповів Віктор Грозовський.

За його даними, не сьогодні-завтра кладовище огляне сільський староста. До православної Пасхи, яка цього року відзначається 8 квітня, колоди обіцяють порізати і прибрати з цвинтаря, аби люди мали змогу прибрати могили родичів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році зрізані дерева пошкодили могили солдат на Смолянському військовому кладовищі в Житомирі, директор спецкомбінату вибачився за наслідки.

Житомир.info

Фото читача:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цвинтар могила кладовище  
Матеріали по темі