Події

З настанням тепла рятувальники 34 рази виїжджали гасити суху траву в Житомирській області

13 April 2018, 11:20

На території Житомирської області з початку року сталося 34 загоряння у природних екосистемах, під час яких вогнем пройдено понад 42 га території.

Про це 13 квітня інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«Щорічно, як тільки зійде сніг і встановиться суха тепла погода, до служби порятунку «101» починають надходити численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у містах та селах. Незважаючи на застереження у засобах масової інформації, та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо попередження пожеж, вони все ж таки завдають населенню та навколишньому середовищу шкоди та значних матеріальних збитків. Так, з початку року на території Житомирської області сталося вже 34 загоряння у природних екосистемах, під час яких вогнем пройдено понад 42 га території», - йдеться у повідомленні.

За інформацією рятувальників, гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і відсутність поблизу джерел водопостачання: пожежних гідрантів та водоймищ. І тоді, щоразу рятувальникам доводиться з далеку привозити воду пожежними автомобілями, а не безперервно подавати по рукавних лініях з розташованих поруч джерел водопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, за добу, 10 квітня, рятувальники Житомирської області 7 разів виїжджали гасити пожежі. Загалом рятівники гасили загорання сухої трави та сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло пожежа трава рятувальники ДСНС  
Матеріали по темі