Місто

​Нові комунальні житомирські автобуси вийдуть на один цілісний маршрут, - Ткачук

16 April 2018, 14:26

Перші 17 автобусів, придбані для Житомира в лізинг, запустять на один цілісний маршрут.

Про це в ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info 16 квітня розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Ми не маємо наміру запускати якісь додаткові маршрути, мова йде про якісь існуючі маршрути. Тому тут багато що залежить від нинішніх перевізників і якості надання ними послуг (…). Це не будуть додаткові графіки. Якщо це буде, то це буде транспорт на повністю новий маршрут. Тому що робити пародії на існуючих маршрутах, влаштовувати гонки і конкуренцію є недоцільним. Якщо ставити техніку – то на один цілісний маршрут, тоді буде відповідальність і за перевезення пасажирів, і за дохідну частину. На жаль, сьогодні 17 автобусів – це можливість закрити два неповні маршрути. Це не так багато, потреба в комунальному транспорті є набагато більшою, особливо на тих вулицях, куди не ходять тролейбуси й трамваї, де приватні перевізники давно монополізували ринок і де є певна зневага до пасажирів. Вибір, куди пустити комунальні автобуси, є, але 17-ма автобусами ми не закриємо всіх проблем. Кожен мешканець бачить цю проблему суб’єктивно: в тому мікрорайоні, де він живе, бачиться найбільша потреба. У масштабах місту таких місць є багато, і проблема буде вирішуватися глобально», - сказав заступник міського голови, не сказавши точно, на які вулиці збираються пустити нові автобуси.

Дмитро Ткачук також додав, що вартість тарифу буде таким же, який встановлений для автобусних перевезень – 5 гривень.

Повний ефір передачі можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, депутати Житомирської міської ради із другої спроби затвердили договір фінансового лізингу для закупівлі комунальних автобусів для Житомирського трамвайно-тролейбусного управління на сесії міської ради 12 квітня. Для того, щоб місто змогло усе ж таки закупити транспорт, міському голові Сергію Сухомлину довелось робити 10-хвилинну перерву і повторно ставити питання на голосування.

Нагадаємо, 64 мільйони гривень на придбання автобусів для Житомирського ТТУ депутати міської ради виділили під час позачергової сесії 25 січня 2018 року. Також депутати дали дозвіл на закупівлю рухомого складу в лізинг. Передбачалося, що нові автобуси для Житомирського ТТУ можуть з’явитися вже навесні 2018 року. В лютому мер їздив на Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планує закупити у лізинг 40 автобусів «МАЗ-206» для ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Тема дня МАЗ Ткачук лізинг ТТУ  
Матеріали по темі