Влада

За три місяці на підприємствах Житомирської області вже виявили більше 600 порушень законодавства про працю

17 April 2018, 13:27

З початку року спеціалісти Держпраці виявили 637 порушень нормативно-правових актів з охорони праці на підприємствах Житомирської області.

Про це інформує прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

«Протягом перших 3-х місяців 2018 року інспекторами управління Держпраці у Житомирській області проведено 21 планову перевірку суб’єктів господарювання та 238 перевірок виробничих об’єктів суб’єктів господарювання з питань охорони праці та промислової безпеки. Проведеними перевірками було виявлено 637 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. Вжитими заходами забезпечено усунення 1737 порушень, виявлених інспекторами Управління. У зв’язку із виявленням порушень, що створюють загрозу життю і здоров’ю працівників посадовими особами Держпраці направлено до адміністративного суду 4 позовних заяви щодо призупинення (зупинення, обмеження) виробництва, виконання робіт. Судами прийнято 8 рішень про зупинення експлуатації 83 одиниць обладнання, яке працювало із порушеннями», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби управління Держпраці, до адміністративної відповідальності, за порушення вимог чинного законодавства з охорони праці та охорони надр, з накладенням штрафу притягнуто 17 працівників, із яких 8 – перші керівники суб’єктів господарювання.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж І півріччя 2017 року спеціалісти управління Держпраці у Житомирській області здійснили 457 перевірок дотримання законодавства про працю на 412 підприємствах. Здійснено 133 перевірки щодо дотримання квоти працевлаштування інвалідів та подачі звітності до Фонду інвалідів, виявлено 75 порушень у 41 суб'єкта господарської діяльності

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраця перевірка законодавство  
Матеріали по темі