Суспільство

Бердичівлянину, який вкоротив віку 29-річній дружині, суд продовжив термін тримання під вартою

18 April 2018, 11:51

Бердичівський міськрайонний суд продовжив тримання під вартою 28-річному чоловіку, який підозрюється в жорстокому вбивстві власної дружини.

Про це 17 квітня повідомив телеканал ВІК з посиланням на прес-службу суду.

«16 квітня у Бердичівському міськрайонному суді розглянули клопотання слідчого місцевого відділення поліції стосовно продовження дії запобіжного заходу Святославу Козаку, котрий підозрюється у вбивстві власної дружини. Нагадаємо: за версією слідства, під час сварки, що сталася у січні цього року, підозрюваний задушив дружину Юлію, і на час розслідування справи був взятий під варту», - інформує сайт телеканалу.

За даними прес-служби суду, обґрунтовуючи необхідність продовження тримання чоловіка за ґратами, обвинувачі вказали на те, що ризики, передбачені кримінально-процесуальним кодексом, не зникли: на їхнє переконання, Козак, котрий підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, аби уникнути відповідальності, може незаконно впливати на свідків та отримає можливість для переховування від органів досудового розслідування та суду.

Окрім того, інформують у прес-службі, «слідчий послався на неможливість закінчити слідство до завершення дії попередньої ухвали про обрання запобіжного заходу підозрюваному через необхідність проведення ряду експертиз та інших слідчих дій».

«У свою чергу сторона захисту та сам Козак у вирішенні даного питання поклалися на розсуд суду, який у результаті задовольнив клопотання слідчого: дію запобіжного заходу продовжили – підозрюваного у вбивстві триматимуть під вартою ще, як мінімум, до 18 травня. Ухвала слідчого судді, звертають увагу у прес-службі, може бути оскаржена протягом п’яти днів із дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Житомирської області», - інформує ВІК.

Нагадаємо, 29-річна бердичівлянка Юлія Козак, була жорстоко вбита 18 січня 2018 року, за підозрою у вбивстві затримали її чоловіка. У пари є 7-річний син.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 підозрюваного взяли під варту на 2 місяці.

Фото та відео - ВІК.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вбивця суд  
Матеріали по темі