Суспільство

Повної заміни верхнього шару асфальту потребує більше 94% доріг Житомирської області, - САД

19 April 2018, 09:38

На території Житомирської області розпочато плановий ямковий ремонт шляхів державного значення.

Про це 19 квітня повідомила прес-служба Служби автодоріг у Житомирській області.

«На шляхах загального користування державного значення Житомирської області працівники дорожніх організацій почали планово ліквідовувати дефекти і пошкодження. Наслідком 84-х переходів через нуль минулої зими та навесні є численні вибоїни та пошкодження дорожнього полотна. До планового ямкового ремонту гарячим асфальтобетоном приступаємо з приходом стабільного тепла. До слова, ремонту з повною зміною верхнього шару асфальтобетону потребує більше 94% доріг у Житомирській області та по Україні, але на повну заміну покриття такої великої кількості кілометрів доріг потрібні космічні кошти та час», - повідомляє Служба автодоріг.

Прес-служба САД зауважує: швидкого виходу з ситуації очікувати не варто.

«Яке б сильне бажання не керувало громадськістю, дорожниками чи просто користувачами доріг, але дива не станеться – вже завтра наші дороги не будуть ідеальні! Ямковий ремонт – не вихід із ситуації, але лише так поки що ми можемо забезпечувати безпеку руху на близько двох тисячах кілометрах державних доріг», - зазначають у Службі автодоріг.

Зі слів начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадія Савченка, з 2018 року вже діє Дорожній фонд, що забезпечує стабільне надходження коштів на ремонт доріг, а не за залишковим принципом, як це було в останні два десятка років.

За даними САД, 17 квітня працівники підрядних організацій виконували плановий ямковий ремонт на автомобільних дорогах державного значення М-21 Виступовичі – Житомир - Могилів-Подільлський в Житомирському та Овруцькому районах, Н-03 Житомир-Чернівці у Чуднівському районі. Крім того, працівники ДП «Житомирський облавтодор» ліквідовували найбільші пошкодження методом просочення на відрізку шляху М-21 від Житомира до Черняхова.

«19 квітня на автомобільних дорогах державного значення області для ліквідації ямковості працює більше 10 бригад підрядних організацій. Крім того, вже тривають роботи з капітального ремонту двох ділянок на а/д Р-49 Васьковичі - Шепетівка, що було розпочато минулого року. Якість робіт контролюють ДНТЦ «Дор'якість», ДП ДНТЦ «Дорцентр», - інформує прес-служба.

Нагадаємо, 18 квітня Житомирська ОДА показала фото, як шляховики виконують ямковий ремонт доріг районах області та запевнила, що як замовник робіт з експлуатаційного утримання місцевих доріг не буде платити кошти за неякісніий ремонт.

Як повідомляв Житомир.info, після провідної неділі користувачі соціальних мереж почали скаржитися на розбиті дороги в Житомирській області та їх жахливий стан. За дорученням голови ОДА Ігоря Гундича його радник Валерій Повар 17 квітня перевіряв якість проведення ямкового ремонту в Житомирській області та технології виконання робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт яма  
Матеріали по темі