Місто

У трьох житомирських дитсадках за кошти Швейцарії замінять шиферні покрівлі

20 April 2018, 11:34

У ДНЗ №52, 46 та 44 м. Житомира невдовзі розпочнуться ремонтні роботи із заміни шиферного покриття.

Про це 20 квітня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«18 квітня у Житомирі в управлінні освіти міської ради, у рамках проекту SECO «Енергоефективність в місті Житомирі», відбувся семінар щодо поводження з матеріалами, які містять азбест. Одним із компонентів даного проекту є модернізація п’яти дошкільних навчальних закладів, у трьох із яких (ДНЗ №52, 46, 44) найближчим часом розпочнуться ремонтні роботи по заміні азбесту (шиферу) на інший матеріал», - інформує мерія.

Метою семінару була презентація засобів правильної роботи з азбестом, який не несе загрози життю і здоров’ю людей, доки не почнеться процес зняття шиферу з покрівель.

«Перш за все, це буде небезпечно для самих працівників та людей, які будуть знаходитися в садочку», - уточнив спікер заходу, технічний експерт і консультант проекту SECO Олександер Люхінгер.

Учасників зібрання попередили, що на час проведення робіт по заміні азбесту на території дитсадків, окрім технічних працівників у спеціальному одязі, не можуть бути присутні сторонні особи, лише технічні працівники, одягнені у маски та яскраві комбінезони.

«Тому, якщо на території ДНЗ №52, 46, 44 ви побачите людей у специфічному одязі – це не надзвичайний стан, а ремонт покрівлі», - сказала начальник відділу інфраструктурних проектів, енергоефективності та промоцій департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Тетяна Зятікова.

Як уточнив у коментарі Житомир.info в. о. начальника управління капітального будівництва міськради В’ячеслав Глазунов, ремонт дахів розпочнеться після того, як УКБ як замовник робіт проведе відповідні тендери.

«Вже з понеділка, 23 квітня, оголосимо торги на ProZorro, і приблизно в місячний термін буде відомий переможець. Розраховуємо в літній період закінчити ремонт дахів. У двох дитсадках шифер буде замінений на металопрофіль, ще в одному – на м’яку мембранну покрівлю», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, 22 березня 2016 року під час прес-конференції міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що протягом двох років влада міста збирається утеплити всі школи та дитсадки.

Як повідомляв Житомир.info, влада обіцяла завершення утеплення житомирських дитсадків за кошти Швейцарії до літа 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: покрівля дах дитсадок утеплення SECO  
Матеріали по темі