Події

У Житомирській області прокуратура оскаржує тендер Іршанського ГЗК, який купує автобуси російського виробництва

20 April 2018, 14:27

Коростишівською місцевою прокуратурою подано до суду позов про визнання недійсним рішення тендерного комітету одного з підприємств у Житомирській області, за висновком якого було укладено договір на закупівлю автобусів російського виробника – повідомила 20 квітня 2018 року прокуратура Житомирської області.

За інформацією прокуратури, сума угоди – 2 млн 389 тисяч 800 гривень. Тендерний комітет обрав переможцем щодо закупівлі двох автобусів київську фірму, яка продала підприємству-замовнику автобуси російського виробника – ТОВ «Павловський автобусний завод», розташованого на території Нижегородської області Російської Федерації, яку Україна визнала державою-агресором та до якого застосовані спеціальні економічні санкції.

Вочевидь, йдеться про закупівлю у вересні 2017 року двох автобусів філією «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» державного ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». 22 вересня минулого року ГЗК підписав договір на закупівлю двох автобусів у ТОВ «Радіал-Україна» за 2 млн 389 тисяч 800 гривень.

ТОВ «Лормекс» вимагало усунути дискримінаційну вимогу в тендерній документації.

«Запропонована технічна специфікація та технічні вимоги до предмету закупівлі повністю відповідають ПАЗ 4234-04 виробництва Російської Федерації, які до того ж були заборонені до ввозу на територію України влітку цього року», - йдеться у вимозі, опублікованій на Prozorro.

Замовник цю вимогу не задовольнив.


Скріншот зі сторінки закупівлі на сайті Prozorro

В результаті на тендері конкурували дві компанії – «АІС-Полтава» та переможець торгів «Радіал-Україна» з Києва. Обидві компанії запропонували одну й ту ж модель автобуса – ПАЗ 4234-04, яка, за матеріалами прокуратури, виробляється в Російській Федерації. Тендерну документацію ці компанії теж завантажили в один день – 1 вересня і майже одночасно. Система Prozorro зафіксувала, що «Радіал-Україна» завантажили документи о 17:59, «АІС-Полтава» - о 17:53. На аукціоні вони за три раунди жодного разу не знизили свої цінової пропозиції.

Кінцевий бенефіціар «Радіал Україна» - уродженець Російської Федерації Владислав Вікторович Куліков. Раніше він керував нині припиненим ТОВ «Аіс-Моторс». Очевидних зв’язків цієї компанії з «АІС-Полтава» знайти не вдалося.

Наразі, за повідомленням прокуратури, позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року Чернігівський автозавод подав чотири скарги на тендер КП «Житомирське трамвайне-тролейбусне управління» по закупівлі 40 автобусів екологічного стандарту Євро-5. Після рішення міської ради придбати автобуси в лізинг у підприємства з Білорусі, автозавод привіз свій автобус під стіни міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура автобус Росія ГЗК суд тендер ПАЗ  
Матеріали по темі