Місто

​Автозавод, який блокував тендери Житомирської міської ради, привіз на оглядини свій автобус

19 April 2018, 11:02

19 квітня у двір Житомирської міської ради заїхав новий жовтий автобус з блакитними смужками.

Про подію у своєму фейсбук написав житомирянин Микола Череднік.

«Автобус у дворі міської ради, майже аналог МАН», - написав він.

У коментарі Житомир.info заступник міського голови Житомира з транспортних питань Дмитро Ткачук розповів, що це автобус «Еталон» Чернігівського автозаводу, який у 2017 році оскаржував тендери Житомирського ТТУ на закупівлю нового транспорту.

«Майже рік вони «зривали» нам тендери, а сьогодні приїхали показати нам і депутатам, від чого ми відмовились. Не знаю, на що вони розраховують. Гадаю, це тільки на краще, тому що через кілька днів до Житомира приїдуть автобуси Мінського автозаводу, які ми закупили в лізинг. І це нарешті розвіє міфи про те, що Житомир відмовився від чогось вартісного», - прокоментував Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Чернігівський автозавод вчетверте оскаржив тендер КП «Житомирське трамвайне-тролейбусне управління» на закупівлю 40 автобусів екологічного стандарту Євро-5.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 депутати Житомирської міської ради із другої спроби затвердили договір фінансового лізингу для закупівлі комунальних автобусів для Житомирського трамвайно-тролейбусного управління на сесії міської ради 12 квітня. Для того, щоб місто змогло усе ж таки закупити транспорт, міському голові Сергію Сухомлину довелось робити 10-хвилинну перерву і повторно ставити питання на голосування.

64 мільйони гривень на придбання автобусів для Житомирського ТТУ депутати міської ради виділили під час позачергової сесії 25 січня 2018 року. Також депутати дали дозвіл на закупівлю рухомого складу в лізинг. Поява нових автобусів для Житомирського ТТУ була запланована на весну 2018 року. В лютому 2018 мер їздив на Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планував закупити у лізинг 40 автобусів «МАЗ-206» для ТТУ.

В ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info 16 квітня 2018 Дмитро Ткачук розповідав, що перші 17 комунальних автобусів запустять на один цілісний маршрут, а водії, які працювали у приватних перевізників і звикли провертати «оборудки», в ТТУ надовго не затримаються. Повний ефір програми з Ткачуком можна переглянути тут.

Житомир.info

Фото з ФБ-сторінок Миколи Чередніка і Дмитра Ткачука:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус лізинг ТТУ  
Матеріали по темі