Здоров'я

Епідемічна ситуація з кору в Житомирській області погіршується, – лабораторний центр

20 April 2018, 15:01

Відповідно до даних оперативної та статистичної звітності епідемічна ситуація з кору в Житомирській області погіршується. В порівнянні з попереднім тижнем зросла кількість захворілих. Діагноз «кір» встановлено у 11 хворих, в тому числі 4 дітей.

Про це 20 квітня розповіла завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«Всього з початку року зареєстровано 93 випадки кору (станом на 19.04.18). Питома вага дорослих в структурі захворюваності складає 74% (69 випадків). Серед дітей (24 випадки) найбільш вразливими є вікові категорії дітей до року та 5-9 років. Слід наголосити, що в порівнянні з іншими регіонами України в області відмічається середній рівень захворюваності на кір. Але при цьому намічається тенденція до росту захворюваності та розповсюдження випадків по території області», - наголошує епідеміолог.

«Захворювання реєструються на 14-ти адміністративних територіях. Найбільше випадків кору в м. Житомирі. Так з початку року зареєстровано в м. Житомирі 65 випадків, в Попільнянському, Коростенському та Житомирському районах відповідно по 6, 5 та 4 випадки, в Радомишльському та Малинському районах по 2 випадки. По 1 випадку зареєстровано та підтверджено лабораторно в Андрушівському, Чуднівському, Ємільчинському, Брусилівському, Коростишівському, Романівському, Новоград-Волинському, Черняхівському районах. У переважній більшості захворілих були відсутні щеплення: 66 із 93 захворілих, що складає 71%. Фахівцями обласного лабораторного центру проводиться протиепідемічна робота у вогнищах інфекції. Питання епідемічної ситуації з кору перебуває на постійному контролі», - повідомила Тетяна Лутай.

Варто зазначити, що специфічного лікування від кору не існує. Кір – це небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені чи не перехворіли на кір. Зупинити розповсюдження кору може тільки вакцинація.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 12 квітня у Житомирській області було зафіксовано 52 випадки кору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай епідемія кір  
Матеріали по темі