Суспільство

​Понад 700 працівників компанії «Вівад 09» під час толоки прибрали майже 15 км території

24 April 2018, 10:19

На велике весняне прибирання вже традиційно вийшов весь колектив компанії «Вівад 09», яка розташована у смт Романів Житомирської області.

«Вийшли поприбирати свою територію. Взагалі ми любимо чистоту», - розповідає працівниця ТОВ “Вівад 09” Валентина Сусол.


Узбіччя доріг, парки та сквери кількасот працівників завзято прибирають від листя, гілок та побутового сміття.

«Не здаємося, бачите, прибрали все. Найбільше сміття - це каву п’ють за кермом і кидають з вікна», - розповідає учасник толоки Роман Джабраїлов

Біля меморіалу воїнам, що загинули у Другій світовій війні, теж кипить робота. Тут впорядковують клумби і прилеглу територію, за якою доглядають з року в рік.

Весняна толока – це багаторічна традиція компанії «Вівад 09». До прибирання долучаються усі незалежно від посади і досвіду роботи, тож з кожним роком масштаби прибирання збільшуються.

«Люди всі компанії залучені. Це біля 700 чоловік. В кілометражі це близько 14-15 км. У фінансовому виразі це більше 50 тис грн. Інвентар, фарба, залучення інших матеріалів», - розповідає фінансовий директор ТОВ “Вівад 09” Василь Флуд.

А доки прибирання триває, на підприємство завітала група школярів з Чуднова. Керівництво компанії проводить екскурсію розповідає дітям про те, як виготовляється дубовий паркет, який експортують у понад 15 країн світу. До дуба тут ставляться з великою повагою, не просто як до сировини, тож налагодили виробництво таким чином, аби жодна частина деревини не йшла у відходи.

Крім того нещодавно працівники підприємства разом з першокласниками висадили декілька тисяч молодих дубів у Романівському парку. Нині тут також кипить робота. Працівники прибирають галявини урочища «Дубина» від гілок та листя.

«Я працюю 5-й рік на “Вівад 09”, щороку ми прибираємо, Ігор Євгенович запровадив традицію, щоб Україна була чистою. Тому ми всі беремо участь. Колектив, всі разом. Народу у нас багато, кожен на своїй ділянці. Чоловіки он сміття вивозять, ми підмітаємо нормально, з гарним настроєм», - розповідає учасниця толоки Людмила Гудіна.

Для комфортного відпочинку місцевих мешканців силами підприємства «Вівад 09» у парку встановлені альтанки, мангали, а також сміттєві баки. Учасники толоки зізнаються: їхні акції приносять результат, з кожним роком сміття все менше.

«Я хочу сказати, що в порівнянні з минулим роком сміття значно менше, враховуючи те, що була Пасха, провідний тиждень, тут було досить багато людей, не можу сказати, що є багато сміття. Ми хочемо до Європи йти, і кажуть, що треба починати з себе», - зазначає учасниця акції Людмила Матинчук.

«Головна мета нашої акції - це показати оточуючим культуру, як у нашому виробництві, на нашому підприємстві, так і ініціювати їх до культури загалом, щоб вони приєднувалися до нас, ставали поряд з нами і приносили її скрізь: не залежно, чи це біля твого будинку, чи це взагалі територія всього твого населеного пункту. Акція охоплює не лише наші виробництва, а це загальна від початку Романова далеко-далеко за його межі», - зазначає секретар та помічник генерального директора компанії "Вівад09" Анастасія Кравчук.

На підприємстві «Вівад 09» кажуть: наступного року вони знову влаштують масштабну толоку, але сподіваються, що місцеві мешканці дбатимуть про чистоту і не смітитимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Вівад-09  
Матеріали по темі