Місто

Житомирські перевізники заборгували за оренду валідаторів близько 100 тис. грн, - Іван Фурлет

24 April 2018, 12:37

Більшість житомирських перевізників платить за оренду валідаторів, але вже є борг у 100 тис. грн.

Про це 24 квітня в коментарі Житомир.info повідомив директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

«Більшість платить, але вже є борг близько 100 тисяч гривень. Ми підготували позовні заяви і до кінця місяця мають бути відповіді від перевізників на наші претензії, а вже за результатами цих відповідей будемо вирішувати чи звертатися до суду. Найбільше заборгував перевізник ПП «Шеріфф», - сказав Іван Фурлет.

Нагадаємо, з 1 грудня минулого року в житомирських маршрутках підвищили вартість проїзду до 5 грн та встановили валідатори, щоб пасажири могли отримувати квитки за проїзд. Щомісяця за оренду валідаторів КП «Житомиртранспорт» мало отримувати від перевізників 74 тис. 250 грн. Іван Фурлет пояснював, що валідатори у маршрутках – це лише маленька частина великої реформи, яка у подальшому дозволить пасажирам оплачувати проїзд безготівково, здійснювати пересадки між різними видами транспорту, а також зробити ринок перевезень більш прозорим.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 14 вересня минулого року депутати погодили виділення 11 млн грн на закупівлю валідаторів для ТТУ. 24 листопада міськвиконком своїм рішенням передав з балансу ЖТТУ на баланс КП «Житомиртранспорт» 175 мобільних валідаторів, які коштують 2 млн 406 тис. 250 грн. З січня 2018 року поліція проводить досудове розслідування за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 статті 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення), яке пов'язане із закупівлею валідаторів для ЖТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка валідатор Фурлет  
Матеріали по темі