Суспільство

У Житомирській області на 10 тис. грн оштрафували підприємця, який продає пилососи й чайники

25 April 2018, 14:19

У місті Коростишів Житомирської області фахівці Держпродспоживслужби перевірили точку продажу електрообладнання і виявили порушення, зокрема, маркування на іноземній мові.

Про це 24 квітня повідомила прес-служба Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Перевірка проводилася відповідно до плану на 2 квартал 2018 року. Електрообладнання, яке реалізував суб’єкт господарювання, продавалося без маркування відповідності технічним регламентам, та з даними на іноземній мові.

«У ході проведення перевірки встановлено, що на електрообладнанні не нанесено маркування знаком відповідності технічним регламентам (…). Окрім того, маркування та пакування продукції містить інформацію про найменування та контактну поштову адресу виробника на іноземній мові та відсутня інформація про найменування та контактну поштову адресу імпортера. Вище описані порушення не відповідають вимогам п.п.12,20 технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, та п. п. 17,25 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», - поінформував сайт обласної Держпродспоживслужби.

За результатами зібраних матеріалів управління винесло підприємцю постанови про виявлені порушення на суму 10200 гривень, які той своєчасно сплатив.

У прес-службі установи Житомир.info уточнили, що перевіряли одного підприємця, який торгував 4 групами електротоварів. Порушення маркування виявили у пилососів та чайників, які реалізував суб’єкт господарювання.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році до управління захисту споживачів у Житомирській області надійшло 288 звернень, за результатами розгляду звернень споживачам повернуто 28,8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побутова техніка чайник Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі