Влада

За неповних два тижні в Житомирській області стало на 450 боржників по аліментах менше

14 March 2018, 11:46

За 12 днів березня кількість проваджень про стягнення аліментів у Житомирській області зменшилась на 455.

Дані про це містяться у повідомленні прес-служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Станом на 12 березня 2018 року на виконанні в органах державної виконавчої служби Житомирської області перебуває 24 786 виконавчих проваджень про стягнення аліментів, на останній день лютого цей показник становив 25 241 (мінус 455, ред.)», - інформує прес-служба.

За повідомленням, з дня вступу в дію нового закону про примусове стягнення заборгованості з аліментів (6 лютого 2018) держвиконавці області винесли 2758 постанов про тимчасове обмеження боржника у праві керувати автомобілями та ще 2725 - про тимчасове обмеження у праві користуватися зброєю та полювати. До місцевих судів скеровано 161 протокол про вчинення боржниками адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУ пАП.

«З них судом (Любарським районним) наразі розглянуто та винесено 2 постанови про накладення на злісних неплатників аліментів стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт - по 120 годин кожному. Оплата від виконання таких робіт піде на погашення боргу дитині. Якщо особа ухилятиметься від виконання суспільно корисних робіт, останні можуть бути замінені адміністративним арештом із розрахунку одна доба арешту = 15 годин соціальних робіт», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня 2018 року в Хорошівському районі Житомирської області мобільна група за участю начальника головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександра Грабара «вибивала» аліменти з боржників. Вже 13 березня стало відомо про погашення чергового боргу в розмірі 12 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник юстиція  
Матеріали по темі