Культура

У Житомирі завершився ІІІ всеукраїнський фестиваль театрів ляльок

28 April 2018, 09:42

27 квітня у Житомирі завершився п'ятий день всеукраїнського фестивалю театрів ляльок «Світ ляльок» та відбулася церемонія закриття та нагородження переможців.

Про це інформує житомирський театр ляльок.

«Неперевершені вистави, феєричні враження та незабутні знайомства чекали глядачів та акторів на фестивалі. Коли глядачі разом з акторами плакали на виставі «Історія однієї матері» Миколаївського приватного театру «IstArt» та від душі сміялися над героями вистави «Пан Коцький» Чернівецького академічного обласного театру ляльок, то це неможливо забути», - поінформували театрали.

Рішенням глядацького та професійного журі фестивалю переможцями ІІІ-го відкритого фестивалю театрів ляльок «Світ ляльок» визнано:

1. В номінації «Краща лялька» Львівський академічний обласний театр ляльок з лялькою «Вовк» з вистави «Витівки лиса Микити»

2. В номінації «Найкраща чоловіча роль» Тарас Козловський актор Чернівецького академічного обласного театру ляльок за роль Пана Коцького та Ведмедя з вистави «Пан Коцький»

3. В номінації «Найкраща жіноча роль» Елла Григор’єва за ролі в виставі «Чарівні слова» Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка»

4. В номінації «Кращий акторський ансамбль» Вінницький академічний обласний театр ляльок з виставою «Подорож маленької Зіроньки»

5. В номінації «Кращий художник» Олена Загребіна з виставою «Ангелик, що загубив зірку» Чернігівського обласного театру ляльок ім. Олександра Довженка

6. В номінації «Кращий режисер» Марина Богомаз з виставою «Історія однієї матері» Миколаївського приватного театру ляльок «IstArt»

7. В номінації «Найкраща інсценізація класичної драматургії» Марічка Власова з виставою «Гензель і Гретель» Запорізького обласного театру ляльок

8. В номінації «Найкраща роль другого плану» Катерина Опанасюк за роль Зайця в виставі «Їжачок-Хитрячок» Херсонського академічного обласного театру ляльок

9. В номінації «Кращий композитор» Костянтин Яворський з виставою «Круть і Верть» Полтавського академічного обласного театру ляльок

10. В номінації «Найкраща анімація» Приватний театр ляльок «ПараШут», м. Київ з виставою «Помаранчева зоря, або давай пограємо»

11. В номінації «Найкраща роль «живого» плану» Сніжана Бойчук за роль Графині Розіни в виставі «Фігаро» Миколаївського академічного обласного театру ляльок

12. В номінації «Оригінальне прочитання традиційної драматургії» Рівненський академічний обласний театр ляльок з виставою «Мама для Мамонтенятка»

13. Переможцем Фестивалю стає в номінації «Краща вистава для дітей» Черкаський академічний обласний театр ляльок з виставою «Чарівна скрипочка»

«Гран-прі» Фестивалю за підсумками анкет глядачів з найбільшою сумою балів отримує Миколаївський приватний театр ляльок «IstArt» з виставою «Історія однієї матері».

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня на вулиці Михайлівській у Житомирі стартував ІІІ Відкритий Всеукраїнський фестиваль театрів ляльок «Світ ляльок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр фестиваль  
Матеріали по темі