Події

Вогнеборці врятували двох чоловіків: сусіда з будинку в Черняхові та безхатченка з підвалу в Житомирі

1 May 2018, 11:28

У Житомир під час пожежі в підвалі п’ятиповерхівки фахівці ДСНС врятували безхатченка.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«29 квітня о 14:53 до Служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення від мешканців п’ятиповерхового житлового будинку про пожежу в підвальному приміщенні. На місце події виїхало 2 відділення вогнеборців 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю з’ясовано, що з підвалу йде густий дим. Зайшовши в середину, рятувальники виявили безхатченка, який спав на палаючому матраці. Бійці ДСНС розбудили чоловіка та вивели на свіже повітря, де передали медикам швидкої допомоги», - йдеться у повідомленні.

Вже о 15:06 пожежу локалізовано та ще через 4 хвилини ліквідовано. Вогнем знищено матрац та 2 кв.м сміття. За попередньою інформацією, займання сталося через необережність під час куріння. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється.

1 травня о 01:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир двоповерхового житлового будинку в смт Черняхів.

«По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику з вікон оселі, розташованої на першому поверсі, йшов дим. Загалом у будинку 4 квартири. Провівши розвідку, рятувальники з’ясували, що всередині однокімнатної квартири горіли меблі. Тут, же вони виявили ледве притомного чоловіка. Ним виявився сусід господаря помешкання. Бійці ДСНС вивели його на свіже повітря та передали до рук медиків. Постраждалого госпіталізували до Черняхівської центральної районної лікарні з підозрою на отруєння продуктами горіння», - інформують рятувальники.

Силами бійців ДСНС о 01:25 пожежу локалізовано, а о 01:45 ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події загиблих не виявлено. Вогонь устиг знищити меблі в помешканні та пошкодити 4 кв. м перекриття. Рятувальники не допустили розповсюдження полум’я за межі квартири.

Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління. Остаточна причина загоряння наразі встановлюється фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня через коротке замикання ледь не згорів будинок в селі Кочерів Радомишльського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі