Влада

Прокуратура Житомирської області через суд хоче скасувати ще 9 закупівель продуктів для дитсадків

2 May 2018, 10:07

Господарський суд Житомирської області задовольнив чотири позовні заяви на суму 344 тис. грн щодо визнання недійсними договорів купівлі-продажу продуктів харчування для дитсадків області.

Про це 2 травня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«З початку цього року органами прокуратури заявлено 9 позовів на суму 634 тис грн щодо визнання недійсними договорів купівлі-продажу (поставки) продуктів харчування для дитсадків Житомирщини. Наразі чотири позовні заяви на суму 344 тис грн задоволено господарським судом Житомирської області. Як приклад, 23.04.2018 судом визнано недійсними укладені на початку 2018 року органами місцевого самоврядування Бердичівського та Малинського районів із приватними підприємцями договори на постачання продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів на загальну суму майже 100 тис грн», - інформує прокуратура.

За даними прокуратури, розпорядники бюджетних коштів під час проведення процедури закупівлі, а також при укладанні договорів купівлі-продажу (поставки) продуктів харчування не визначили вимог щодо їх якості.

«За таких обставин неможливо встановити, які саме товари будуть поставлені за договором та чи не потраплять на стіл до дітей неякісні чи заборонені продукти харчування. Решта позовних заяв перебуває на розгляді у суді», - інформує прес-служба і запевняє: органи прокуратури і надалі проводитимуть моніторинг публічних закупівель, які здійснюються через систему ProZorro за бюджетні кошти щодо встановлення їх відповідності вимогам чинного законодавства.

Нагадаємо, батько депутата Житомирської райради та його дилери виграють мільйонні тендери на поставки м’яса.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура закупівля ProZorro дитсадок  
Матеріали по темі