Суспільство

​З початку року ліси Житомирської області горіли вже 10 разів, переважно через любителів шашликів на природі

2 May 2018, 17:01

З початку 2018 року у лісах Житомирської області сталося 10 пожеж, вогонь пошкодив майже 4 гектари лісу (у минулому році 3,1 га).

Про це 2 травня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства.

«Найбільше випадків лісових пожеж - у Коростенському районі, тут шість разів горів ліс, пожежі зафіксовано і у Малинському, Лугинському та Радомишльському районах. Причини з року в рік одна – людський фактор. Через необережне поводження з вогнем у середньому під час пожежі вигорає до 30 сотих лісу. Як правило, загорання фіксують в обідню пору, коли відпочиваючі активно ласують шашликом та забувають про безпеку», - повідомляють лісівники.

Для охорони лісів від пожеж у Житомирській області влаштовано більше 1 500 кілометрів мінералізованих смуг, перекрито 1 800 позапланових лісових доріг, встановлено більше тисячі наочної агітації, - зазначається у повідомленні. Придбані держлісогоспами квадрокоптери дають змогу здійснювати фото- та відеозйомку лісових масивів в режимі онлайн з 500-метрової висоти та в радіусі 3 кілометрів.

«Щорічно з метою профілактики лісових пожеж державна лісова охорона та вогнеборці ДСНС проводять спільні навчання. Здобуті навички згодом застосовують при гасінні лісових пожеж. Однак спільні зусилля за часту нівелюються самими ж людьми, які активно розпочали «сезон» лісового відпочинку», - інформує ЖОУЛМГ.

У 2017 році в області вигоріло понад 200 гектарів лісу, - нагадують лісівники. На сьогоднішній день з огляду на високу температуру повітря у лісах області оголошено найвищий 5-й клас пожежної безпеки.

Нагадаємо, у 2016 році активісти повідомляли про тривалу пожежу лісових насаджень полігону міста Новоград-Волинський Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, після вибуху на ЧАЕС 60% «зелених легень» Житомирської області були вражені радіацією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс пожежа  
Матеріали по темі