Економіка

​За рік у Житомирському перинатальному центрі народилося 3 трійні та 66 пар двійнят, - УОЗ

4 May 2018, 12:27

У 2017 році в Житомирському обласному перинатальному центрі 2616 жінок народили 66 пар двійнят та 3 трійні.

Також мамами стали дві 14-річні дівчини, - повідомив Житомир.info 4 травня прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

«У 2017 році в Житомирському обласному перинатальному центрі відбулося 2616 пологів: жінок з районів області- 1605, м. Житомирі - 758, а з інших областей – 253. У тому числі відбулося 2 пологів жінок віком до 14 років. За цей час народилося 66 пар двійнят та 3 трійні. Партнерські пологисклали 75,2%», - інформує прес-центр, і розповідає про акушерку відділення сумісного перебування матері та дитини обласного перинатального центру Еліну Климчук.

5 травня відзначається Всесвітній день акушерки.

«Про професію акушерки Еліна Климчук, яка народилася у родині військовослужбовця та філолога, мріяла ще з дитинства. За словами Еліни Іванівни, вона з юних літ знала, що саме акушерство – її доля. Тож по закінченні житомирської школи одразу стала студенткою медичного училища, де навчалась за омріяним фахом», - повідомляють у прес-центрі.



У перинатальному центрі медик працює з 1988 року.

«Я з першого дня відчула, що потрапила у свою царину під назвою акушерство. Я навіть не знаю хто кого обрав: я професію, чи вона мене. Можливо,що акушерство теж обирає своїх людей. Адже практично усі мої колеги мають великий стаж роботи на одному місці, у нас немає плинності кадрів. Наші акушерочки працюють тут усе життя і не уявляють іншої долі», - розповіла пані Еліна.

В управлінні охорони здоров’я нагадують: обласний перинатальний центр вважається одним з найкращих у державі. Його відвідали усі Президенти та прем’єр-міністри України. Акушери-гінекологи, акушерки, операційні медсестри та анестезіологи у складі мультипрофільних бригад тут навчаються за курсом «Допомога у випадках післяпологових кровотеч», розробленим спеціалістами Гарвардського університету США.

Впровадження проекту дало змогу удосконалити надання медичної допомоги при післяпологових кровотечах, зменшити материнську захворюваність і летальність.

«Лише упродовж двох років на базі симуляційного центру проведені тренінги для 2,5 тисяч медичних працівників пологових стаціонарів області, що дало можливість попередити і скоротити кількість випадків післяпологових кровотеч», - інформує прес-центр.

Як повідомляв Житомир.info, всього в 2017 році у Житомирській області народилося 110 двійнят і 3 трійні. У квітні 2018 батьки загиблого в АТО «кіборга» Дмитра Ільницького розповіли, як виховують трьох донечок, народжених рік тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акушер перинатальний центр двійня трійня  
Матеріали по темі