Події

В одному з лісових масивів Житомирської області поліцейські затримали бурштинокопачів з Рівненщини

10 May 2018, 17:31

10 травня уночі поліцейські під час рейду у лісовому масиві, неподалік с. Перги, Олевського району, викрили старателів, які займались незаконним видобутком бурштину. На місці події вилучено мотопомпу, пожежні рукави, інший інвентар та автомобіль «ГАЗ».

Про це інформує головне управління Нацполіції у Житомирській області.

«Двох чоловіків, які під світлом ліхтарів налагодили процес видобутку, члени рейдової групи виявили у ході відпрацювання місць можливого ведення незаконного промислу. Як згодом з’ясувалось, затримані є жителями Сарненського району Рівненської області, віком 20 та 22 років», - інформують поліцейські.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції вилучили мотопомпу, пожежні рукави, сачки, лопати, штирі та інші пристосування для незаконного видобутку. Також поряд з копальнею було виявлено вантажівку «ГАЗ-66», власник якої нині встановлюється.

«За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) та ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавлення волі на строк до 3 років», - поінформували у прес-службі ГУНП.

Як повідомляв Житомир.info, 2 травня в Овруцькому, а 3 травня – в Олевському районах були затримані дві групи копачів, в яких вилучено автомобіль «УАЗ», дві мотопомпи, пожежні рукави та інші пристосування для незаконного промислу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевський район поліція бурштин  
Матеріали по темі