Події

У Житомирській області поліцейські викрили старателів, які видобували сонячне каміння

12 May 2018, 17:31

11 травня ввечері поліцейські Олевського відділення поліції, спільно з оперативним штабом ГУНП та працівниками Національної гвардії під час рейду у лісовому масиві, неподалік с. Обища, викрили старателів, які займались незаконним видобутком бурштину. На місці події вилучено мотопомпу кустарного виробництва, пожежні рукави, інший інвентар.

Про це інформує головне управління Нацполіції в Житомирській області.

«Двох чоловіків, які старанно намагалися видобувати сонячне каміння бурштину, члени рейдової групи виявили у ході відпрацювання місць можливого ведення незаконного промислу. Як згодом з’ясувалось, затримані є жителями Олевського району, с. Корощино, віком 18 та 42 років. На місці події працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції вилучили мотопомпу, пожежні рукави, сачки, лопати, штирі та інші пристосування для незаконного видобутку. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) та ч.2. ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавлення волі на строк до 3 років», - поінформували у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня уночі поліцейські під час рейду у лісовому масиві, неподалік с. Перги, Олевського району, викрили старателів, які займались незаконним видобутком бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевський район бурштин старателі поліція. 
Матеріали по темі