Місто

На початку червня в Житомирі на тиждень перекриють вулицю Пушкінську задля проведення «Майстерні міста»

16 May 2018, 13:28

З метою залучення громадських організацій та мешканців міста до розробки та реалізації інтегрованого плану розвитку міста Житомира, що розробляється в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України» за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), на вулиці Пушкінській 6-11 червня проведуть захід «Майстерня міста».

Відповідний проект рішення, який був оприлюднений 15 травня на сайті міської ради, винесли як додаткове питання на розгляд чергового засідання виконкому 16 травня.

«Вже третій рік поспіль ми проводимо захід «Майстерня міста». Це є культурно-урбаністичий фестиваль, ключова мета якого – залучення громадян до процесів планування і прийняття рішень яким бачити Житомир і щоб залучити якомога більш широкі верстви населення до прийняття рішень. Цьогорічна тема Майстерні – «зелене місто», і в першу чергу будуть виноситись питання, пов’язані з екологією, озелененням, поводження з відходами і так далі. Ми сьогодні маємо вже близько 50 заявок від громадських організацій, громадян, шкіл, підприємств, які будуть ділитись досвідом на «Майстерні міста». Захід буде відбуватися на вулиці Пушкінській, намет буде стояти в районі музичного училища ім.Косенка і всі основні активності протягом п’яти днів будуть відбуватись саме на цій вулиці. Є ідея показати, що вулиця Пушкінська може виконувати функцію пішохідної, спільно із комісією по безпеці руху було прийняте рішення про перекриття на цей час вулиці Пушкінської. Про це також врахувати при прийнятті рішення», - сказав директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

За пропозицію перекрити з 6 по 11 червня рух транспорту по вулиці Пушкінській та проект рішення в цілому члени виконкому проголосували одноголосно.

Нагадаємо, у Житомирі через проведення I Регіонального форуму «Житомирщина – територія можливостей» 15 та 16 травня частково обмежать рух на Старому бульварі та Малій Бердичівській; 17 травня з 18.00 до 19.00 та 19 травня з 15.00 до 16.00 буде часткове перекриття руху автотранспорту по Соборному майдану, вул. Київській, вул. Театральній для проходження святкової ходи.

Як повідомляв Житомир.info, вперше захід «Майстерня міста» проводили у Житомирі біля кінотеатру «Жовтень» у вересні 2016 року. Минулого року культурно-урбаністичний фестиваль тривав з 12 по 17 червня, його локації знаходилися на Новому бульварі, біля обласної бібліотеки ім.Ольжича.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Майстерня міста Костриця вул.Пушкінська 
Матеріали по темі